15:44   İSRAIL’E SILAH TAŞıYAN GEMILER MERSIN YOLUNDA!   15:43   ‘ÜLKEMIZIN GELECEĞINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞIZ’   15:43    MERSIN DEPREM RISKINDE 3 DERECE ILLER ARASıNDA   15:42   MEÜ’DEN KANSER TEDAVISI PROJESI    15:41   MEÜ SU ÜRÜNLERI FAKÜLTESI TÜRKIYE IKINCISI OLDU   15:41   UYGULAMALı TEMEL LOJISTIK KURSU SÜRÜYOR   15:40   UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 15 ŞAHıS TUTUKLANDı   15:40   MUTLU BIR SON IÇIN BIR GALIBIYET    15:05   GOLDEN APPLE TARSUS’A VERILDI   11:34   BAŞKAN ÖZYIĞIT, ALI MAHIR BAŞARıR’LA BIRLIKTE KADıNLARLA BULUŞTU   11:32   KADıN SAĞLıĞıNı GELIŞTIRME TOPLULUĞUNDAN ANLAMLı PROJE   11:31   YAŞ MEYVE SEBZEDE ILK ÇEYREK IHRACATı 971,2 MILYON DOLAR   11:29   SILIFKE, TOKAT’ı AĞıRLıYOR   09:43   ‘DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU 210 ŞÜPHELI YAKALANDı’   09:41   MERSIN İŞKUR’DA KADıN ISTIHDAMı BULUŞMASı   09:40   ERDEMLI’LI ELEKTRIKÇILER DERNEKLEŞIYOR   09:33   ‘ESIN KAYNAĞıM YAŞADıĞıM COĞRAFYA’   09:31   GENÇ SINEMACıNıN BELGESEL PROJESINE DESTEK GELDI   09:26   ‘SPORCULARıMıZı YÜREKTEN KUTLUYORUM’   16:06   MERSIN OLAĞANÜSTÜ KURAK!  
 
   
 
MEÜ’den kanser tedavisi projesi

Mersin Üniversitesi öğretim elamanı Öğr. Gör. Dr. Cihan Geçgel’in, hem akademik literatüre katkı sağlayacak hem de ileri düzey kanser tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine öncülük edecek 1 milyon TL bütçeli projesine TÜBİTAK desteği geldi.

 

Tarih : 25 Nisan 2025 Cuma 15:42

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEİTAM) öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Cihan Geçgel’in yürütücüsü olduğu “Yeşil sentez ile üretilmiş manyetik nano parçacık tabanlı mono/bimetalik metal organik kafes yapıların anti-kanser ilaç dağıtım sistemlerinde kullanımı, sitotoksik ve genotoksik etkilerinin araştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK 3501 desteği almaya hak kazandı.

 

KANSER TEDAVİSİNİN GELİŞİMİNE DESTEK

Proje ile ilgili bilgiler vere Öğr. Gör. Dr. Geçgel, “Kanser tedavisinde kemoterapi ilaçlarının etkinliğini artırmak ve yan etkilerini azaltmak amacıyla bu ilaçların hedef organda kontrollü salınımı sağlamak mümkün. Bu hedefe, manyetik nano parçacıkların (MNP) ilaç taşıyıcı sistemlerle (İTS) birleştirilmesiyle ulaşılabilir. Projede, yeşil sentez yöntemiyle üretilmiş manyetik tabanlı metal-organik kafes (MOF) yapıların, kanser tedavisinde ilaç taşıyıcı sistemlerde kullanım potansiyelinin araştırılması amaçlanmakta. Kanser ilacı ile yüklenmiş manyetik/MOF yapıların salım kinetiğinin modellenmesi, sitotoksik ve genotoksik uygunluklarının incelenmesiyle bu yapıların klinik uygulamalarda kullanılabilirliğinin ortaya konulması hedeflenmekte” şeklinde konuştu.

 

KANSER TEDAVİ YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE ÖNCÜLÜK EDECEK

Projenin öneminden de bahseden Dr. Geçgel, “Proje sonuçlarının hem akademik literatüre katkı sağlayacak hem de ileri düzey kanser tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine öncülük edecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Son yıllarda kanser gibi kronik hastalıkların artışıyla beraber bu hastalıkları tedavi etmeye yönelik girişimlerin artması beklenmektedir. Projeden elde edecek sonuçlar sayesinde ülkemizin de bu girişimlerden uzak kalmaması sağlanacaktır.” dedi.

Toplam 1 milyon TL bütçeli ve 24 ay sürecek projede Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Turabik danışmanlık, MEİTAM öğretim elemanı Doç. Dr. Derya Yetkin ve Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayça Aktaş Şüküroğlu araştırmacı görevlerini üstlenecek. Projede bir bursiyer öğrencinin de yer alması planlanıyor.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA