20:00   KOBİ’LER KREDIYE ULAŞAMıYOR!   20:00   TURIZM SEKTÖRÜ AKADEMI ILE BULUŞTU   19:59   ‘BU BATAKLıĞı GÖZDEN KAÇıRAMAZSıNıZ’   19:48   ÇOCUKLAR SERADA ÜRETIMI ÖĞRENIYOR   19:47   DENIZI KIRLETEN GEMILERE CEZA YAĞDı   19:46   MERSIN POLISINDEN KALPAZANLARA DARBE!   19:45   OTOMOBILDEN ŞIŞE ŞIŞE KAÇAK IÇKI ÇıKTı   19:45   JANDARMADAN ERDEMLI’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU   19:44   CAMI AVLUSUNA SıĞıNAN KEDININ YAVRULARı SAHIPLENDIRILECEK   19:43   VÜCUT GELIŞTIRMEDE MERSIN 18 MADALYA TOPLADı    19:42   MERSINLI BASKETÇILERDEN ÖNEMLI BAŞARı   19:40   MERSIN ZORLU VIRAJDA!   18:58   UZUN UZUN SIYASET, HıZLıCA IMAR!   18:57   MERSIN’DEN ‘OKULUMA, ÖĞRETMENIME DOKUNMA’ EYLEMI   18:57   CHP’LI BAŞARıR’DAN YURT TEPKISI   18:56   ‘GEÇINEMIYORUZ, BARıNAMıYORUZ, ACIL ZAM ISTIYORUZ’   18:56   BAŞKAN BOLTAÇ KÖYLÜ PAZARı ESNAFıNı ZIYARET ETTI   18:55   MERSINLI ARDA, AVRUPA ŞAMPIYONU OLDU!   13:48   SÖNÜK AÇıLıŞ!   13:47   MERSIN IŞ DÜNYASıNıN GÖZÜ SURIYE’DE  
 
   
 
MEÜ akademisyenine ödül

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemile Solak, Türkiye’de daha önce bilinmeyen indeks orbitolin türlerin varlığı araştırması ile Jeoloji Altın Çekiç Araştırma/Makale Ödülü’nün sahibi oldu.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 11:31

Haber Merkezi 

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından her yıl jeoloji biliminin gelişmesi, mesleğin bilimsel ve pratik etkinliğine katkı veren araştırma/makale sahibi oda üyelerinin belirlenmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen Altın Çekiç Jeoloji Bilim Ödülü ve Jeoloji Araştırma/Makale Ödülleri 75. Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda sahiplerini buldu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cemile Solak da Palaeontopraphica, Abteilung A: Palaeozoology-Stratigraphy’de yayınlanan “Remarks on someorbitolinid foraminifera from the Urgonian-type upper Aptian limestones of the Geyik Dağı area, Central Taurides, Turkey” başlıklı makalesi ile Altın Çekiç Araştırma/Makale Ödülü’nün sahibi oldu.

Çalışmasıyla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Solak, “Çalışma, günümüzden 145 milyon yıl önce başlayıp 66 milyon yıl önce sona eren Kretase döneminde oluşmuş karbonat kayalarının, kat bazında ayrıntılı yaşlandırılmasını sağlayan stratigrafik olarak önemli bir foraminifer grubu olan orbitolin türleri ile ilgili. Çalışmada, Türkiye’de daha önce bilinmeyen indeks orbitolin türlerin varlığı zengin görsel kanıtlarla belgelenmiş ve bu konudaki uluslararası öncel çalışmalar, elde edilen yeni veriler ışığında eleştirel yaklaşımlarla sentezlenmiştir. Bu araştırma makalesi ile hem ulusal hem de uluslararası alanda çalışan araştırmacıların yararlanabileceği mikropaleontoloji ve biyostratigrafi alanlarına çok önemli katkılar sunuldu. Bu nedenle de iyi etki faktörlü, Q1 çeyreğinde yer alan dergide de çalışma yayınlandı.” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA