21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
Mersin Çevre Günü’ne hazır

4. Circular: Dünya Çevre Günü Kapsamında Mersin’de gerçekleşecek çevre ve sanat etkinliğinde, ‘su’ya merkezine alarak, sanatçıların bu alandaki krizlerin aciliyetine odaklanan işlerine yer verecek. Aynı zamanda bu alanda çalışan akademisyen ve yazarların tartışmasına açık bir platform sunarak bu konuları masaya yatıracak.

 

Tarih : 1 Haziran 2023 Perşembe 11:31

Haber Merkezi

 

Mersin'de; 4. Circular: Dünya Çevre Günü kapsamında çevre ve sanat etkinliği ve tanıtım lansmanı gerçekleştirilecek.

Yürütücülüğünü TMMOB Çevre Mühendisler Odası (ÇMO) Mersin Şube Başkanlığı; Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ’nin üstlendiği etkinlik Yenişehir’de 4-5 Haziran 2023 tarihinde Kültür Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Etkinliğe sanatçılar: Halil Altındere, Melih Apa, Volkan Aslan, Süleyman Demirkol, Aşkın Ercan, Derya Gözükızıl, Sibel Horada, Hatice Karadağ, Didem Koban, Bengisu Muazzez Kurtuluş, Juan Botella Lucas, Huo Rf, Gülcan Şenyuvalı, Taner Tunga, Seniha Ünay, Mert Yıldırım, Gözde Yıldırım, Bilal Yılmaz katılacak.

Küratörlüğünü Bengü Gün’ün yaptığı etkinliğin Proje Koordinatörlüğünü: Veli Mert (D5 Sanat Ortamı) üstleniyor.

Etkinlikte; Yasemin Ülgen, Yasemin Ülgen, Aşkın Ercan, Alper Tolga Akkuş, Sedat Gündoğdu konuşmacı olarak yer alacak.

 

18 SANATÇI KATILIM SAĞLAYACAK

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Can, etkinliğe tüm Mersinlileri davet ederek, “Dünya Çevre Gününde çevresel farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen Circular Sergi Serisinin 4. edisyonu bu sene 4-5 Haziran tarihlerinde Mersin Kültür Park Amfi Tiyatroda izleyici ile buluşuyor. D5 Sanat Ortamı koordinatörlüğünde, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nin yürütücülüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 18 sanatçının katılımı ile gerçekleşecek serginin bu seneki kürasyonunu Bengü Gün üstleniyor.

 

“MERSİN’DEKİ ÇEVRESEL PROBLEMLERİN HEMEN HEMEN HEPSİ SUYU İLGİLENDİRİYOR”

Yer altı ve yer üstü su kaynakları açısından oldukça zengin olan Mersin’deki çevresel problemlerin hemen hemen hepsi suyu ilgilendiriyor. Dünyadaki tüm yaşam için hayati bir kaynak olan suyun kıtlığı, kirliliği ve yanlış yönetimi, zamanımızın en acil sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu sorunların hem insan hem de insan olmayan yaşam üzerindeki etkileri uzun vadede insan yaşamını etkiler ve şu anki etkileri gözle görülür düzeyde değildir. Circular sergilerinin 4. edisyonu ‘su’ya merkezine alarak, sanatçıların bu alandaki krizlerin aciliyetine odaklanan işlerine yer verecek. Aynı zamanda bu alanda çalışan akademisyen ve yazarların tartışmasına açık bir platform sunarak bu konuları masaya yatıracak. Etkileşimli ve katılıma açık bileşenleri sayesinde gerçekleşecek etkinlikler, katılımcılara su kıtlığı ve kirliliği çevreleyen karmaşık meseleler hakkında daha derin bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor. Harekete geçmek için ilham veren, gelecek nesiller için suyla daha sürdürülebilir bir ilişki geliştirme önerileri sunan bir etkinlikler serisi olacaktır” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA