17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
   
 
CHP’li Büyükşehir’din EYT’lilere ‘tazminat’ zulmü

EYT Yasası kapsamında emekli olan Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına tazminat şoku. CHP’li belediye, EYT’li personelin tazminatlarını ‘Para yok’ gerekçesiyle yatırmıyor. Hesabına sadece 50’şer bin TL para yatırılan EYT’liye kalan meblağın ise ne zaman yatırılacağı söylenmiyor.

 

Tarih : 9 Nisan 2023 Pazar 18:01

Haber Merkezi

 

Hatırlanacağı üzere EYT Resmi Gazete'de yayınlanmış ve 1999 yılı öncesinde sigorta girişi olan kişiler yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilecek. EYT yasasının yürürlüğe girmesi sonrası prim ve sigortalılık süresi tamam olan 2,25 milyon vatandaş bulunuyor. Bu vatandaşların 1,6 milyonu 2023 Mart ayında başvurusunu gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 200’e yakın kadrolu işçi ve memur da EYT kapsamında emekliye ayrıldı. Hem emekli olup hem de tazminatlarını alma heyecanı yaşayan EYT’lilere CHP’li belediyeden şok haber geldi.

 

CHP’Lİ BELEDİYE TAZMİNATLARI ÖDEMİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 14.03.2023 tarihinde EYT kapsamında emekliye ayrılan yaklaşık 200 kadrolu ve şirket personeli yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen kıdem tazminatlarını alamıyor. Konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na giden işçilere konu ile ilgili personele paranın olmadığı ne zaman yatırılacağının da belirsiz olduğu ifade edildi. Sosyal medyada tepkiler gelmesi üzerine Büyükşehir tarafından 05.04.2023 tarihinde EYT’li personelin hesabına 50 bin TL gibi bir meblağ yatırıldı. Geri kalan meblağın ise kaç taksitte yatırılacağı bilinmiyor.

 

“EYT’Yİ GEÇTİK CHP’Yİ GEÇEMEDİK”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sosyal medyadan tepki gösteren EYT’liler “Belediye tazminatlarımızın üzerine oturdu. Herhangi bir bilgilendirme yapmayıp paranın olmadığını belirtiyorlar. EYT kapsamında emekli olan personelin kıdem tazminatlarını herhangi bir taksitlendirme yapılmayacağı tek seferde ödemelerin yapılacağı ve kurumlara kredi imkanı tanınacağı Çalışma Bakanlığınca bildirilmesine rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesinin böyle bir uygulamaya gitmesi bizim mağduriyetimize neden oldu. Mahkeme kararı olmasına rağmen adam tazminatları ödemiyor sonrada hukuk devletini geri getireceğiz diyor CHP’nin her vaadi yalan dolan” şeklinde serzenişte bulundu.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA