17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   17:09   ‘OKULLARıMıZıN TEMIZLIĞI VE TADILATıNDA ENGELLERLE KARŞıLAŞıYORUZ’   17:08   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı   17:06   YENI MİY’E ILAÇ GIBI 3 PUAN   15:57   ‘MEVCUT EĞITIMDEN MEMNUN MUSUNUZ?’   14:03   ÖĞRENCILERDEN HAYVAN BAKıMEVINE ZIYARET   14:02   AMATÖR SPOR HAFTASı MERSIN’DE BAŞLADı   09:21   JANDARMANDAN UYUŞTURUCU OPERASYONU   09:19   JASAT ARANAN 3 ŞAHSı YAKALADı   17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR  
 
   
 
Mezitli üreticisine analiz cihazı desteği

 

Tarih : 16 Mart 2023 Perşembe 15:29

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede bulunan çiftçilere 5 dakikada sonuç veren Akıllı Toprak Analiz Cihazı hediye etti. Cihazın ilçe genelinde kullanılabilmesi amacıyla Mezitli Belediyesi ve Mezitli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Akıllı Toprak Analiz Cihazı kullanım protokolü ile Mezitli’de bitkisel üretim yapan çiftçilerin toprak analizleri 5 dakika gibi kısa bir sürede yapılabilecektir. Yapılan toprak analizi sonuçlarına göre hangi bitkinin yetiştirilebileceği tespit edilecek olup, dengeli ve yeterli gübreleme yapılması sağlanarak, üretimde en büyük girdi kalemlerinden biri olan gübre konusunda maliyetler düşürülerek çiftçi ekonomisine katkıda bulunulacak. Proje kapsamında yıl sonuna kadar ilçe toprak haritası da çıkarılmış olacak.

Protokol Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken arasında imzalandı.

Konuşmasına tüm çiftçiler adına Başkan Neşet Tarhan’a teşekkür ederek başlayan Kerim Köken, “Akıllı Toprak Analiz Cihazı ilçemizde yoktu. Çiftçilerimizle bir buluşmamızda başkanımız bu aleti alarak çiftçilerimize hediye edeceğini söylemişti. Bundan böyle Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yerinde toprak analizi yapılarak çiftçilerimize katkıda bulunacağız. Çiftçimizin yaşadığını en büyük zarar gübre kayıpları. Toprak analizi ile bilinçli gübre kullanımını sağlayarak bu kayıpların önüne geçeceğiz. Vatandaşımızın ekonomisini güçlendirerek emeğini daha iyi yerlere kullanmasını sağlayacağız” dedi.

Uzun dönemdir Mezitli Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile uyumlu bir şekilde ortak projelerle çalışmalara devam ettiklerini aktaran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Kırsal alanda bulunan üreticilerimize elimizden geldiği ölçüde destek veriyoruz. Bu çalışmalarımıza bir gün bir yenisini daha ekleyerek Akıllı Toprak Analizi Cihazını hediye ettik. Yüksek Ziraat Mühendisi olmamdan ötürü, üreticilerimiz için toprak ve suyun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Özellikle şu günlerde birinci sorunumuz deprem afetiyse ikinci sorunumuz kesinlikle kuraklıktır. Maalesef Türkiye’de bölgemizde önemli ölçüde kuraklık bekleniyor. Tarımda fazla su ve gübre kullanımı iyi bir şey değil. Bunun daha rantabl halde yapılması için önlemler almamız gerekiyor. Toprak analizine ihtiyacımız var. Daha önce aylar süren bir incelemeyle ücret karşılığı köylülerimiz toprak tahlili yaptırabiliyordu. Şimdi çiftçimiz 5 dakika kadar kısa bir sürede toprağının azot, fosfor değerini öğrenmiş olacak. Bilinçli gübrelemeden dolayı maliyette düşmüş olacak. Tarım İlçe Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol sonrası ilk toprak haritamızı bu yılın sonuna çıkarmayı planlıyoruz. Çünkü yaşanan olumsuzlukları önlemede hazırlıklı olmak çok önemlidir. Nasıl depremde toprağın sağlamlık analizi çok önemliyse, tarımda da içerisinde bulunan minerallerin bilinmesi o derece önemlidir. Üreticilerimize de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA