13:27   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   13:22   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:18   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:27   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:13   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   17:09   ‘OKULLARıMıZıN TEMIZLIĞI VE TADILATıNDA ENGELLERLE KARŞıLAŞıYORUZ’   17:08   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı  
 
   
 
Akkuyu Nükleer denetimden geçmeli

EMO Başkanı Mahir Ulutaş, deprem sonrasında barajların ve hidroelektrik santrallerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi, “Bununla birlikte bölgede inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nin da ciddi bir denetimden geçmesi gerekli” dedi.

 

Tarih : 19 Şubat 2023 Pazar 16:12

Haber Merkezi

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Mahir Ulutaş, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 depremlerle ilgili uyarılarda bulundu.

Ülkenin bu büyüklükte bir depreme hazır olmadığını bir kere daha gösterdiğini belirten Ulutaş, “Bilim insanlarının, mühendislerin, meslek odalarının uyarılarının dikkate alınmamış ve yapı stokunun hızlı bir şekilde yenilenmemiş olması, bir doğa olayı olan depremi büyük bir felakete dönüştürmüştür” dedi.

Birgün’de yer alan habere göre; barajlara, HES’lere ve Akkuyu Nükleer Santralı’na dikkat çeken Ulutaş şu ifadeleri kullandı: “Bir yandan arama-kurtarma faaliyetleri devam ederken diğer yandan halihazırda yıkılmamış yapılarda hızla bir hasar tespit çalışması da yapılmalıdır. Bu çerçevede Sayın Prof. Dr. Naci Görür’ün uyarmış olduğu üzere barajların ve hidroelektrik santralların kontrol edilmesi yaşamsal önemdedir. Bununla birlikte bölgede bulunan inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santralı’nın de ciddi bir denetimden geçmesi gerekmektedir. Hatırlanacağı üzere bu santral inşaatı esnasında temel aşamasında çatlaklar meydana gelmiş, kamuoyunda ciddi bir endişe yaratmıştı.

Bu endişeler henüz giderilmemişken böyle büyük ve yıkıcı bir depremin söz konusu inşaat üzerindeki etkisi mutlaka raporlanmalıdır. Bununla birlikte bize ulaşan bilgiye göre en az 433 ana trafo merkezine arıza ya da güvenlik sebebiyle enerji verilememekte olup, ilçeler ve çok geniş bölgeler halihazırda enerjisiz durumdadır. Bu nedenle deprem bölgesinde özellikle toplanma alanlarının aydınlatması ve ısınması için gerekli jeneratör stokunun oluşturulması gerekmektedir. Bu çerçevede özel sektörün elinde bulunanlar dahil tüm envanterin hızla çıkarılması ve seferber edilmesi gerekmektedir.”






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA