10:59   HILELI ZEYTINYAĞı SATANLAR IFŞA OLDU   10:57   VALI PEHLIVAN’DAN ALATA ÇıKARMASı!   10:56   MERSIN IÇIN KRITIK UYARı   10:55   ‘BALıK ÇIFTLIKLERI EKOSISTEME VE TURIZME ZARAR VERECEK’   09:42   BIN ADET SAHTE BANDROL ELE GEÇIRILDI   09:40   MERSIN POLISINDE FETÖ’YE OPERASYON   09:35   ‘BIZLERE DÜŞEN ŞEHITLERIMIZIN HATıRALARıNA SAHIP ÇıKMAK’   09:30   AMATÖR’DE NEFES KESEN MAÇLAR OYNANDı   17:16   CHP VE DEM’DEN BÜYÜKŞEHIR’E YALıNAYAK IÇIN HAREKETE GEÇME ÇAĞRıSı   16:56   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   16:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MIP’I DURDURABILIR!   16:55   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   16:54   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   16:53   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    16:53   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı  
 
   
 
VALİ PEHLİVAN’DAN SPOR TESİSLERİ İNCELEMESİ

Sık sık bakımsızlık, hijyenik olmayan koşullar ve istenilen ulusal, uluslar arası müsabakaların kente kazandırılamaması ile ilgili eleştiri konusu olan Mersin’de ki spor tesisleri, Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından incelendi.

 

Tarih : 30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:57

Haber Merkezi

 

Mersin’de ki mesaisine hızlı bir girişle başlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı. İlk olarak Olimpik Yüzme Havuzu’nda incelemede bulunan Vali Pehlivan, yapılan faaliyetler ve devam eden müsabaka hakkında Tesis Amirleri Halid Kaplan, Önder Arı ve yetkililerden bilgiler aldı.

 

MİY’İ UNUTMADI

Daha sonra Mersin Stadyumu’nu ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan, stadyumdaki Mersin İdman Yurdu (MİY)’nun mazide kalan pek çok değerli anısını o günkü hisle kalplere taşımayı hedefleyen MİY Müzesi’ni gezerek Anı Defterini imzaladı.

Vali Pehlivan anı defterine “Ülkemizin en köklü spor kulüplerinden biri olan Mersin İdman Yurdu’nun tarihi geçmişini bugünlere ve yarınlara taşımak maksadıyla kurulmuş olan bu güzel Müze’yi ziyaret etmenin memnuniyetini ve mutluluğunu yaşadım. Müzeyi gezdiğimizde kuruluş tarihi olan 1925 yılından itibaren elde ettiği başarıları ve kulübün içinde yer alanları yad etme fırsatı elde ediyorsunuz. İlimizin simge kulübü Mersin İdman Yurdu’nun bünyesinde gerek sporcu gerek antrenör gerekse yönetici olarak görev yapmış, değişik kademelerinde görev almış, destek sağlamış ve kulübe gönül vermiş, olanlardan ebediyete intihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yad ediyorum. Müzenin kurulmasında emeği geçen bütün kişi, kurum ve kuruluşları kutluyorum” yazdı.

Stadyum içerisinde incelemeler yapan Vali Pehlivan, daha sonra 2-4 Haziran tarihleri arasında Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan "Artistik, Ritmik, Aerobik Cimnastik Akdeniz Gençler Şampiyonası" hazırlıklarının devam ettiği Mersin Cimnastik Salonu’nda incelemelerde bulunarak tesis amiri Nihan Adıyaman’dan bilgiler aldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesisleri ziyaretleri kapsamında pek çok tesis gibi uluslararası standartlara sahip olan Tenis Kompleksini ziyaret ederek tenis antrenörleri ve kompleks müdürü Berna Kulaç’dan bilgiler aldı.

Vali Pehlivan eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, antrenörlerin eşliğinde bir süre tenis de oynadı.

 

SPORCUARLA BULUŞTU

Vali Ali Hamza Pehlivan, tesis ziyaretleri kapsamında Servet Tazegül Spor Kompleksi’nde incelemelerde bulunarak, antrenman yapan minik sporcularla bir araya geldi.

Kompleksi ziyaretinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Servet Tazegül Spor Kompleksi Müdürü Berna Kulaç tarafından karşılanan Vali Pehlivan, daha sonra Çukurova Basketbol Kulübü alt yapısında forma giyen minik sporcularla bir araya geldi.

 Vali Pehlivan antrenör ve minik sporculara başarılar dileyerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve ardından antrenmana bir süre iştirak ederek minik sporcuların tezahüratları ile potaya basket attı.

Birçok Spor dalında kursların verildiği Spor Kompleksini inceleyen Vali Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde  verilen ücretsiz kurlardan faydalanan sporcuların Judo ve Masa Tenisi antrenmanlarına katılarak minik sporcularla masa tenisi oynadı.

Minik sporcuların aileleriyle de sohbet eden Vali Pehlivan, velilerin çocuklarını spora teşvik edip desteklemelerinin çok önemli olduğunu dile getirerek ailelere teşekkür etti.

Daha sonra Servet Tazegel Spor Kompleksi içinde faaliyetlerini sürdüren  Mersin Gençlik Merkezi bünyesinde  ücretsiz gitar eğitimi alan gençlerle bir araya gelen Vali Pehlivan, gençlerin hocalarıyla birlikte gitar çalıp söyledikleri şarkıları bir süre dinledi.

Yine Gençlik Merkezi bünyesinde Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimi alan gençlerle bir araya gelen Vali Pehlivan, gençlerle birlikte ok atarak kursiyerlerin aileleriyle sohbet etti. Vali Pehlivan  başladığı yeni görevinin hayırlı olmasını temenni eden ailelere teşekkür etti, ailelerin taleplerini de dinledi.






Etiketler :  mersin, vali, spor

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA