17:16   CHP VE DEM’DEN BÜYÜKŞEHIR’E YALıNAYAK IÇIN HAREKETE GEÇME ÇAĞRıSı   16:56   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   16:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MIP’I DURDURABILIR!   16:55   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   16:54   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   16:53   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    16:53   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK  
 
   
 
KASAPLAR ÇARŞISI’NDA NELER OLUYOR?

Büyükşehir Belediyesi’nin Kasaplar Çarşısı’ndaki yenileme çalışmaları kapsamında vatandaşa ucuz miktarlar önererek kamulaştırma yapmaya çalıştığı iddia edildi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 15:03

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıda Büyükşeir Belediyesi’nin iki dönemdir yenileme çalışması için proje geliştirdiği Kasaplar Çarşısı’ndaki çalışmalar ile ilgili önemli iddialar günde getirildi. 

 

“MECLİSİN HABERİ YOK”

Meclisin gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan MHP’li Meclis üyesi  Mehmet Topkara, çarşıda kamulaştırma yapılmaya çalışıldığını ve meclisin konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını savunarak, “Büyükşehir Yasası’ndan sonra geçmişte de gündemimizde bulunan ve çeşitli defalar karar aldığımız Kasaplar Çarşısı’ndaki sokak iyileştirmesi gibi düzenleme projemiz vardı. Bu projemiz geçen yıl da devam ediyordu fakat istenilen seviye ve düzeyde değildi. Bugün bazı vatandaşlar bize ulaştılar 12082020 tarihinde encümen marifetiyle biz çarşıdaki bazı işlerlerini kamulaştırma kararı almışız ve 15ünde vatandaşı görüşmeye davet etmişiz. Daha önceki projelerin hepsinde mülk vatandaşın kalacak iyileştirme yapılacaktı. İmarla ilgili kaçak bina, kat varsa yıkılıp düzenlenecekti. İlgili kurum kuruluşlarla da yazışma işbirliği yapılarak projelendirilip şehrimize güzel bir alan kazandırılacaktı.

Kamulaştırma olayı daha önce duyduğumuzu hatırlamıyorum. Kamulaştırmanın amacı nedir? Kamulaştırma sonrası buralar yıkılacak mı? Amaç nedir? Buranın sonu nereye varacak? Özel İdare ile Kırmızı Lacivert ile burası da mı kent meydanı olacak?

Vatandaşın mülkü olan buralara ucuz paralar teklif etmişiz vatandaş bu miktarları az buluyor.






Etiketler :  mersin, büyükşehir, kasaplarçarsısı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA