17:16   CHP VE DEM’DEN BÜYÜKŞEHIR’E YALıNAYAK IÇIN HAREKETE GEÇME ÇAĞRıSı   16:56   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   16:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MIP’I DURDURABILIR!   16:55   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   16:54   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   16:53   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    16:53   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK  
 
   
 
ÇAM KOZALAĞI GEÇİM KAPISI OLACAK

Mersin’in Gülnar ve Anamur İlçelerinde kızılçam ağaçlarının tepesinden toplanacak kozalaklar köylülere geçim kapısı olacak.

 

Tarih : 8 Mayıs 2022 Pazar 15:36

Hasan Küçük

 

Mersin’in Gülnar ve Anamur ilçelerinde köylüler tarafından toplanan tohumlu kahverengi kızılçam kozalağı kilosu 5 TL’den satın alınacak. Gülnar Orman İşletme Müdürü Muharrem Şahin, geçen yıl 50 ton toplanan çam kozalaklarının kilosunu köylülerden 2 buçuk liradan satın aldıklarını söyledi. Bu yıl kilosunu 5 liradan satılan alacaklarını ,hedeflerinin ise 225 ton olduğunu ifade eden Şahin, çok sayıda orman köylüsünün bundan gelir edeceğini söyledi. İzinsiz kozalak toplamanın yasak olduğunu anlatan Şahin, izinsiz toplayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını ve topladıkları kozalaklara el konulacağını söyledi.

Kozalak toplamak isteyen vatandaşların ilgili işletme şefleri ile irtibata geçerek izin alması gerektiğini anlatan Şahin, vatandaşların topladıkları kozalakların Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü’nün merkez deposu, Aydıncık Şeflik binası, Büyükeceli ekip binası, Kuskan TKE binası, Zeyne ekip binasında teslim alınacağını söyledi.

 

ANAMUR’DA HEDEF 110 TON

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl ki hedeflerinin de 110 ton olduğunu söyledi. Kozalakların 5 TL’den satın alınacağını anlatan Gübeş şunları söyledi: “Kızılçam tohumu elde edilecek yaş kozalakların toplama işi sadece orman köyü nüfusuna kayıtlı kişilerce yapılabilecektir.

Kızılçam kozalağı, Anamur İlçesi hudutlarında bulunan Mahalle ormanlarından toplanacaktır. Olgunlaşmış kahverengi renkli açılmamış tohumlu kozalaklar toplanacak olup, gri renkli sanır kozalak, ve tohumu dökülmüş veya olgunlaşmamış yeşil kozalaklar kesinlikle toplanmayacaktır. Kozalak toplanırken ağaca kesinlikle zarar verilmeyecek, dalları kırılıp kesilmeyecektir.  Kozalak toplamak isteyen vatandaşlarımız kendi mahallelerinin bağlı olduğu Orman İşletme Şefi veya memurları ile irtibata geçerek toplama izni almaları gerekmektedir. İzinsiz toplayan, toplarken ağaca zarar veren veya toplanmış kozalakları Anamur dışına nakledenler ile idare dışında kişi ve kurumlara satanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.”






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA