17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
   
 
GAZETEMİZE 2. SALDIRI YAPILDI AMA CHP HALA SESSİZ!

Gazetemiz Haberci’ye iki gün önce kimliği belirsiz maskeli gençlerin saldırısının altından CHP çıktı! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüne vurgu yaptığı gün, CHP gençliği Mersin’de gazetemizi basmak istedi. Protesto adı altında yapılan saldırı CHP’nin utanç günü olarak tarihe geçti!

 

Tarih : 15 Şubat 2022 Salı 19:42

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını söyleyerek, “Halkı aydınlatmak için yola çıkanlar büyük sorunlar yaşıyor. Millet ittifakı bu sorunu da çözecek” dedi.

Ancak açıklamanın yapıldığı saatlerde Mersin’de CHP adına adeta utanç günü yaşandı. Gazetemiz Haberci’ye iki gün önce kimliği belirsiz maskeli gençlerin saldırısının altından CHP çıktı! Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüğüne vurgu yaptığı saatlerde, CHP gençliği Mersin’de gazetemizi basmak istedi. Protesto adı altında yapılan saldırı CHP’nin utanç günü olarak tarihe geçti!

 

“AYAĞINIZI DENK ALACAKSINIZ, BUGÜN 300 KİŞİ İLE GELDİK YARIN 3 BİN KİŞİ İLE GELİRİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin milyarlık yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddia edilen entegre atık ihalesine ilişkin haber sonrası başlayan saldırılar sistematik olarak arttı. İlk saldırıda kimliğini gizleyenler ikinci saldırıda CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ve CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer öncülüğünde tehditlerde bulunmaktan çekinmedi. “Ayağınızı denk alacaksınız, Bugün 300 kişi ile geldik yarın 3 bin kişi ile geliriz” diyerek tehdit dolu sözler savuran CHP’li grubun konuşup, uzlaşmak ve dertlerini anlatmak yerine hasmane bir tutum ile gazete çalışanlarını sözlü ve el kol hareketleri ile taciz edip, zan altında bırakacak ithamlarda bulunarak, baskı uygulamaya çalışmaları talimatla geldiklerini ortaya koydu.

Gazeteye boya, kalem, yumurta ve arpa atarak sözde tepkilerini gösteren grup yapılanlara tepki gösteren Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici’yi hedef aldı. Ekici’yi ve çalışanı boydan boya yumurtaya boyayan grup, gazete ofisini de attıkları yumurta ve boyalarla çalışamaz hale getirdiler.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Grup kısa süre sonra dağılırken, gazete çalışanlarının güvenlik güçlerine durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Mersin Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

CHP NEDEN SESSİZ!

Öte yandan çok sayıda kişi, kurum ve kuruluş destek amacıyla gazete binasına gelerek, dayanışma sergiledi, Gazeteciler başta olmak üzere toplumun her kesiminden olayla ilgili kına yapılırken CHP Mersin İl Başkanlığı başta olmak üzere siyaset dünyasının sessizliği tepki çekti.

 

“İBRETLİK BİR OLAY”

Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, saldırı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hiç de hoş olamayan demokrasiye yakışmayan ve özellikle partilerine yakıştırmadığım gençlerin yapması üzücü. Onları yönlendirenleri şiddetle kınıyorum. Bugün bizim başımıza gelen olay basına saldırı olarak gerçekleşti, şikayetçi olacağız. Aslında şikayetçi olmaya da gerek de yok çünkü kamuya mal olmuş bir olay, yetkililer gerekeni yapıyor. Bu saldırıların iyi bir tarafı da var yayın politikamızın doğruluğunu ispatlayan davranış, sosyal demokrat geçinen insanların hak ve adalet arayışını gözler önüne seren bir davranıştır.” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA