16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
HANTAL İTFAİYE ARACI KABUS OLDU

Son bir ayda 3 evin yandığı ve yapıların ağırlıklı olarak ahşaptan oluştuğu Çamlıyayla’da 10 tekerli itfaiye aracının su dolu olması halinde müdahalede hantal kalması ilçenin kabusu oldu.

 

Tarih : 10 Aralık 2021 Cuma 18:35

Haber Merkezi

 

Mersin merkeze en uzak ilçelerden biri konumundaki Çamlıyayla’da, yangınlar çoğunluğu ahşaptan olan yapıları tehdit ederken, MHP’li ilçe belediyesi, kabusa dönen sorunun çözüm için CHP’li Büyükşehir’den yeni itfaiye aracı istedi.

 

“BİZ MÜDAHALE EDENE KADAR EV YANDI BİTTİ”

Çamlıyayla Belediyesi’nin MHP’li Başkanı İsmail Tepebağlı, konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının birinci birleşiminde gündeme getirdi.

Son bir ayda 3 evin yangında kül olduğunu belirten Tepebağlı, “Belediye olmamız üzerinden 8 sene geçti. Çamlıyayla’da bir tane itfaiye aracımız var. Ancak 10 tekerlekli bu araç su dolu olması halinde hantal bir yapıya dönüşüyor. Su dolu olduğunda yangınlara çok zor gidiyor. Evlerimizin büyük bir bölümü ise ahşap, yangın durumunda çabuk tutuşuyor ve acil müdahale etmemiz gerekiyor. En son 3 gün önce bir yangına maruz kaldık ve biz müdahale edene kadar ev yandı bitti. Yangınlarımıza acil müdahale etmek için 8 yıldır 10 tekerlekli aracın geri alınarak 6 tekerlekli bir araç verilmesini istiyoruz. Ayrıca bunun yanına bir öncü araç veya yedek tanker verilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

20 YENİ İTFAİYE ARACI ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise 20 yeni itfaiye aracı alımı yaptıklarını açıklayarak, “Bu ay sonunda tarafımıza teslim edilecek. Daha kısa dorseli, dar sokaklara girebilecek, manevra kabiliyeti yüksek araçlar bunlar. Çamlıyayla gibi ihtiyaç duyulan alanlara zaten göndermek üzere bu yeni araçları aldık” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA