21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
BİRLİK OLMALIYIZ

Mersin’in batı sahillerinde kurulmak istenen 20 balık çiftliğine karşı verilen hukuk mücadelesi kapsamında bölgede yeniden yapılan keşif umut vermedi! MERÇED Başkanı Aslan’dan, “Bu lobiye karşı durmak için birlik olmalıyız” çağrısı geldi.

 

Tarih : 27 Eylül 2021 Pazartesi 17:59

Haber Merkezi

 

Mersin’de Silifke’den Anamur’a kadar kurulması planlanan 20 balık çiftliğinden 18’nin ÇED olumlu kararına yönelik itirazı reddeden yerel mahkeme kararını Danıştay’ın bozması üzerine keşifler yeniden yapılıyor. Dün Silifke ve Aydıncık’ta yapılan keşiflerin yanı sıra bugün de bilirkişi heyeti Anamur’da incelemelerde bulunacak.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Bozyazı Dokuma ve Kültür Ürünlerini Geliştirme Derneği’nin yürüttüğü hukuk mücadelesi kapsamında yapılan keşifler için çevreciler seferber olsa da Ankara’dan gelen heyet umut vermedi. İtirazı yapan çevre dernekleri ile bilirkişi heyeti arasında usul tartışması yaşandı.

 

“YÖNETMELİĞE UYGUNDUR’ DEYİP ÇIKACAKLAR İŞİN İÇİNDEN”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, yaptığı açıklamada, “Keşiflerde bilirkişi heyeti ile anlaşma sağlanamadı. Bilirkişi heyeti; ‘balık çiftliklerinin ÇED raporunun uygun olup olmadığını denetlemeye geldik’ dedi. Biz ise tesislerin ÇED raporunda ki mevcut itirazlarımızın değerlendirilmesini istiyoruz. Örneğin bilirkişi heyeti; tesislerin derinliği ve kıyıdan uzaklığı ile ilgili ölçüm yaparak, yönetmeliğe uygun olduğunu söyledi. Ama biz ÇED raporuna göre uygunluğun denetlenmesini istedik. Öyle görünüyor ki; ‘yönetmeliğe uygundur’ deyip çıkacaklar işin içinden.

Ayrıca mesela akıntı hızının uygun olmadığını söylüyoruz mesela ama ‘bunu ölçemem şimdi, en azından 300 milyon TL’lik bir alete ihtiyacım var ve bir sene burada ölçüm yapmam lazım’ diyorlar. Önceden özel şirketlerin yaptığı raporları dikkate alıyor, onları uygun buluyorlar.

 

“BU LOBİYE KARŞI DURMAK İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ”

Kentte bu konuyla ilgili bir dayanışmaya, güç birliğine ihtiyaç var. Bu lobiye karşı durmak için birlik olmalıyız. Bu davalarda Büyükşehir Belediyesi, Tabipler Odası, Eczacılar Odası ile Mersin Barosu müdahil oldu. Ama bundan fazlasına ihtiyaç var” dedi. 

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA