Haber Merkezi
Mersin Valiliği himayesi Mersin Üniversitesi evsahipliğinde Mersin Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı’nın bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirildi. ‘Yatırımcılar ve Projeler Bu Noktada Buluşuyor’ sloganıyla organize edilen Ödül Töreni’ Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
‘Yatırımcılar ve Projeler Bu Noktada Buluşuyor’ sloganıyla organize edilen Ödül Töreni’ne; Mersin Valisi Atilla Toros, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Uğur İnce, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Murat Özkendir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanlarımız, dekanlar, yüksekokul ve merkez müdürleri, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
BİYOMEDİKAL, BİYOTEKNOLOJİ, ÇEVRE, GIDA, TARIM, MAKİNE, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ AR-GE PROJELERİ YARIŞTI
Etkinlikte 100’e yakın proje yarıştı. “Biyomedikal, Biyoteknoloji, Çevre, Gıda, Tarım, Makine, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri” temasıyla etkinliğe katılan, somut bir Ar-Ge düşüncesi ya da projesine sahip öğrencilerin ve araştırmacıların ilgili sanayi kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmesi hedeflendi.
Yapılan değerlendirmeler sonunda ‘Oilsorb’ isimli projesiyle ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi birinci olurken Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ‘Capboard’ isimli projesiyle ikinci, ‘Engel Arkası Radar Görüntüleme Uygulamaları İçin Dikdörtgen Yuvalar ve C-Şekil Yönlendiriciler İçeren Ultra – Geniş Bantlı Vivaldi Anten Yapısı’ Projesi ile Mersin Üniversitesi üçüncü oldu.
BİLGİYLE YOĞRULMUŞ FİKİRLER; ARAŞTIRMA, İŞ BİRLİĞİ VE İNOVASYONLA BULUŞTU
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, bilgiyle yoğrulmuş fikirlerin; araştırma, iş birliği ve inovasyonla buluştuğu bu kıymetli etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Yaşar, “Ar-Ge Proje Pazarı, yalnızca projelerin tanıtıldığı bir platform değil; aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliğini güçlendiren ve geleceğe yön veren bir vizyonun yansımasıdır. Üniversitemizin “Araştırma, Geliştirme ve Topluma Katkı” misyonu doğrultusunda, bilimsel çalışmaları desteklemeye ve bu çalışmaları endüstriyle buluşturmaya büyük önem veriyoruz. Bu anlayışla bugün ödüle layık görülen projeler, yalnızca teknik başarıları değil; aynı zamanda çözüm odaklı düşünme, yenilikçilik ve disiplinler arası iş birliği gibi değerleri de temsil etmektedir. Öğrencilerimizin gösterdiği özveri, akademisyenlerimizin rehberliği ve sektör temsilcilerimizin katkılarıyla bu projeler, geleceğin teknolojilerini şekillendirecek güce sahiptir” dedi.
“ETKİNLİK BOYUNCA KURULAN HER İŞ BİRLİĞİNİN YALNIZCA BUGÜNÜ DEĞİL, YARININ PROJELERİNİ DE ŞEKİLLENDİRECEK”
Etkinlik boyunca kurulan her iş birliğinin yalnızca bugünü değil, yarının projelerini de şekillendirecek; hem bölgenin hem de ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Yaşar, “Bu süreçte siz değerli paydaşlarımızın desteği, en büyük gücümüz olacaktır. Bu vesileyle projeleriyle etkinliğe katılım sağlayan tüm akademisyenlerimizi, araştırmacılarımızı, öğrencilerimizi ve Mersin dışından gelen proje sahiplerini içtenlikle kutluyor; gelecek çalışmalarında başarılar diliyorum. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Mersin Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü olmak üzere, Proje Pazarı Düzenleme Kurulu’na, iş birliği yaptığımız kurumlara ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken, Mersin Üniversitesi olarak bilimin ve çağdaşlığın ışığında üretmeye ve büyümeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.” şeklinde konuştu.
ÖDÜLLERİ PROTOKOL ÜYELERİ VERDİ
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından proje paydaşları olan, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, ÇELKOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Akbulut, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli’ye plaket ve belge takdim edildi.
Plaket ve belge takdiminin ardından ödül törenine geçildi. Törende "Oilsorb" adlı projeyle ODTÜ GY Okulları Özel Mersin Anadolu Lisesi’nden Öğretmen Hakan Öztürk ve öğrencileri birincilik ödülünü kazandı. Birincilik ödülü belge ve hediyesini Mersin Valisi Atilla Toros takdim etti.
İkincilik ödülü “Capboard” adlı projeyle Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’den Beste Uludağlı’ya verildi. İkincilik ödülü belge ve hediyesini, TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt ile Gazeteci Nasuhi Güngör birlikte takdim etti.
Üçüncülük ödülünü ise “Engel Arkası Radar Görüntüleme Uygulamaları İçin Dikdörtgen Yuvalar ve C-Şekil Yönlendiriciler İçeren Ultra-Geniş Bantlı Vivaldi Antep Yapısı” başlıklı projeyle MEÜ öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Yılmaz aldı. Üçüncülük ödülü belge ve hediyesini Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ile MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu takdim etti.
Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.