17:16   CHP VE DEM’DEN BÜYÜKŞEHIR’E YALıNAYAK IÇIN HAREKETE GEÇME ÇAĞRıSı   16:56   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   16:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MIP’I DURDURABILIR!   16:55   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   16:54   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   16:53   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    16:53   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK  
 
   
 
Mersin Büyükşehir, MIP’i durdurabilir!

Mersin’de liman genişletme çalışması kapsamında Atatürk Parkını zehirli asbest ile dolduran MIP Şirketine karşı, DEM Partisinden Büyükşehir’e firmayı durdurma çağrısı geldi.

 

Tarih : 8 Ekim 2024 Salı 16:56

HEDİYE EROĞLU

 

DEM Partili Meclis Üyesi Feride Aslan Bilgiç, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşiminde, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’yi (MIP) hedef aldı. DEM Partili Bilgiç, Mersin Büyükşehir’e MIP’i durdurma çağrısı yaptı.

 

TONLARCA ASBEST İÇEREN MALZEME DENİZE DÖKÜLÜYOR

Atatürk Parkında yapılan liman genişleme çalışmaları nedeniyle deniz dibinden çıkarılan tonlarca asbest içeren malzemenin denize döküldüğüne dikkat çeken Bilgiç, şirketin tepkilere rağmen bu malzemeleri halen denize dökmeye devam ettiğini vurguladı.

Asbestin üretimi ve kullanımı kansere yol açtığı için dünya genelinde ve ülkemizde yasaklanmıştır. Kanserojen bir maddenin denize dökülüyor olması halk sağlığı ve çevre açısından kabul edilemez. TMMOB raporunda da belirtildiği üzere asbest mazuriyeti ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Özellikle akciğer, karın zarı kanseri ve diğer solunum yolu hastalıklarına sebep olmaktadır.

Asbest liflerini solunması veya yutulması geri dönüşü olmayan zararlara neden olabilir. Ve deniz ortamında deniz canlılarını da olumsuz etkilemektedir. Bu durum halk sağlığını tehdit etmekle birlikte deniz eko sistemini de geri dönülmez biçimde zarar uğratmaktadır” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MIP’E CEZA KESMELİ”

Bu çerçevede doğa ve çevre savunucularının Mersin büyükşehir Belediyesi’nden bazı talepleri olduğunu dile getiren DEM’li Feride Aslan Bilgiç, ilk olarak asbest içeren malzemenin denize dökülmesinin acilen durdurulması için meclisin gereken çalışmayı yapması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra asbest kirliliği nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin liman inşaatını durdurmak için acilen adım atmasının da istendiğini söyleyen Bilgiç, “Ayrıca doğa ve çevre savunucuları; denizi kirleten firmaya, çevre ve insan sağlığına zarar verdiği için para cezası kesilmesi noktasında bizden talepleri var” diye konuştu.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA