17:16   CHP VE DEM’DEN BÜYÜKŞEHIR’E YALıNAYAK IÇIN HAREKETE GEÇME ÇAĞRıSı   16:56   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   16:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MIP’I DURDURABILIR!   16:55   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   16:54   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   16:53   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    16:53   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK  
 
   
 
OPET’in tesisi Karaduvar’ı tehdit mi ediyor?

Bakanlık, Mersin’in Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren Karaduvar Mahallesi’ndeki OPET’e ait petrol tesisinin çevreyi kirletmediğini iddia etti. Duruma tepki gösteren Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Bakan Bey buyursun gelsin, tesisi yerinde görsün. Sızma, koku, patlama tehdidi var mı yok mu, gelsin kendisi görsün bakalım. Karaduvar halkı yıkıma terk ediliyor” dedi.

 

Tarih : 8 Ekim 2024 Salı 16:56

Haber Merkezi

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca’nın mart ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’ndeki petrol ikmal hatlarının yarattığı çevre tahribatı ile ilgili soru önergesine aylar sonra cevap geldi. Aylar sonra gelen bakanlık cevabında Karaduvar’daki OPET Petrolcülük A.Ş.’ye ait petrol ikmal ve dolum tesislerinin 28 Mart 2024 tarihinde denetlendiği, herhangi bir koku ve sızıntıya rastlanmadığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında tesisin boru hattı için yetkili mühendislik firması tarafından düzenlenmiş 14.06.2023 tarihli Boru Hattı Hidrostatik Test Raporu’nun olduğu ifade edildi ve söz konusu raporun sonuç bölümünde herhangi bir sızma ve kaçırmanın gözlemlenmediğinin rapora yansıdığı ifade edildi. Aynı açıklamada söz konusu tesisin 2028 yılına kadar çalışacağı ifade edildi.

 

KOCA’DAN TEPKİ

Bakanlığın cevabı ile ilgili konuşan Perihan Koca, bakanlığın halkla dalga geçtiğini ve şirketlerden yana açık tavır geliştirdiğini söyledi. Perihan Koca, “Bakan Bey buyursun gelsin, tesisi yerinde görsün. Sızma, koku, patlama tehdidi var mı yok mu, gelsin kendisi görsün bakalım. Karaduvar halkı yıkıma terk ediliyor” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA