17:16   CHP VE DEM’DEN BÜYÜKŞEHIR’E YALıNAYAK IÇIN HAREKETE GEÇME ÇAĞRıSı   16:56   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   16:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MIP’I DURDURABILIR!   16:55   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   16:54   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   16:53   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    16:53   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK  
 
   
 
MEÜ’den Baykan için anlamlı tören

 

Tarih : 8 Ekim 2024 Salı 13:16

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Danışmanı Merhum Prof. Dr. Erdal Baykan için bir anma töreni düzenlendi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Dekanları, Müdürler, Rektör Danışmanları, idari personel ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende ilk olarak Merhum hocanın ruhu için İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Muzaffer İnneci tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Daha sonrasında Prof. Dr. Erdal Baykan hocanın özgeçmişinin okunması ve Prof. Dr. Baykan’ın Üniversitede İlahiyat Fakültesi kurucu dekanlığı görevinden itibaren hayatından fotoğrafları içeren bir videonun gösterilmesiyle tören devam etti.

Video gösteriminin ardından konuşmalara geçildi.

 

“ERDAL HOCAMIZ SADECE İYİ BİR BİLİM İNSANI DEĞİL, AYNI ZAMANDA HER ANLAMDA ÖRNEK BİR İNSANDI”

Herkesin gönlünde derin izler bırakmış Prof. Dr. Erdal Baykan hocayı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirterek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bugün burada, hepimizin gönlünde derin izler bırakmış, sadece bir bilim insanı değil, aynı zamanda örnek bir insan olan Prof. Dr. Erdal Baykan hocamızı anmak için toplanmış bulunuyoruz. Erdal hocamızı kaybetmenin verdiği acı hepimizin yüreğinde tazeliğini koruyor. Ancak biliyorum ki, sevgili hocamızın bize bıraktığı değerli hatıralar, ilham veren çalışmaları ve örnek kişiliği, onun aramızda olmaya devam etmesini sağlayacak. Erdal Hocamız, üniversitemizin gelişiminde önemli bir rol oynamış, çok değerli bir akademisyen ve kıymetli bir dosttu. Kendisi, İlahiyat Fakültemizin kurulması süreçlerinde çok büyük emekler sarf etmiş, fakültemizi gün be gün gelişimi için canla başla çalışmıştır. Bunun yanı sıra Rektör danışmanlığı görevinde de beraber çalışmış olduğum kıymetli hocamızın insanların yüreğine dokunan, yol gösteren bir karakter olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

 

“HOCAMIZIN VİZYONER BAKIŞ AÇISI, ÇALIŞKANLIĞI, ÇALIŞMALARI VE LİDERLİK ANLAYIŞI HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR MİRAS”

Prof. Dr. Erdal Baykan’ın sadece akademik birikimiyle değil, aynı zamanda insani değerleriyle de herkese örnek olduğunu dile getiren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Kendisinin, hasta olmasına aldırmaksızın sahip olduğu çalışma azmi ve tutkusu, fakültesine ve üniversitesine katkı sunma çabası, hepimizin ilham alması gereken yönlerinden sadece birisiydi. Bu açıdan bakıldığında, onun vizyoner bakış açısı, çalışkanlığı, çalışmaları ve liderlik anlayışı hepimiz için büyük bir miras olarak kalacaktır. Mersin Üniversitesi ailesi olarak, Prof. Dr. Erdal Baykan hocamızın üniversitemize kattığı değeri her zaman hatırlayacağız. Sözlerime son verirken, Erdal hocamızın anısını yaşatmak ve mirasını daha da ileri taşımak için çalışmaya devam edeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Erdal Hocamızın manevi huzurunda; bilim dünyasına, insanlığa, ülkemize, şehrimize ve Üniversitemize sağladığı tüm katkılar için şükranlarımı sunuyor; kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet, sizlere ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

“ERDAL HOCAMIZ YALNIZCA DEKANIMIZ DEĞİL AYNI ZAMANDA AKIL HOCAMIZ, REHBERİMİZ VE İLHAM KAYNAĞIMIZDI”

Prof. Dr. Erdal Baykan hocanın vefatının herkes için çok büyük bir kayıp olduğunu dile getiren İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdulvahid Sezen, “Erdal hocamızla aynı fakültede uzun yıllar çalışmak büyük bir şanstı. Kendi alanında derin bilgi birikimi, akademik çalışmalara olan adanmışlığı ve öğrencilerine olan bağlılığı her zaman takdirle karşılandı. Onun liderliğinde fakültemiz önemli başarılara imza attı ve akademik dünyada saygın bir yer edindi. Hocamızın başarısı sadece akademik de değildi. Onun insana dokunan tarafı, hepimizi en çok etkileyen yönüydü. İnsanlara gösterdiği ilgi ve samimiyetle tanınırdı. Ona danışan herkes, güvenilir bir dostun, sabırlı bir rehberin ve anlayışlı bir liderin huzurunda olduğunu bilirdi. Kapısı her zaman açık, yüreği her zaman sevgi ve anlayış doluydu. Çalışanlarına, öğrencilerine ve meslektaşlarına karşı gösterdiği samimi yaklaşım ve çözüm odaklı liderliği, ona duyduğumuz saygıyı ve sevgiyi daha da pekiştirdi. Onunla her konuşmamızda sadece bir konuda çözüm değil, aynı zamanda daha büyük bir bakış açsısı kazandık. Erdal hocamızın bizlere gösterdiği yollar, bize verdiği değerler, gelecekte de yolumuzu aydınlatacak. Hocamız aramızdan ayrıldı ama hatırasına sahip çıkmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

 

“ERDAL HOCAMIZ, BİZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BİR HOCADAN ÇOK DAHA FAZLASIYDI”

Prof. Dr. Erdal Baykan hocanın öğrencileri için ufku çok geniş bir önder olduğunu dile getiren Üniversite İlahiyat Fakültesi ilk mezun öğrencilerinden Hakkı Tüzün, “Hocamız bizim için bir hocadan çok daha fazlasıydı. Kendisi rahatlıkla odasına girip çıkabileceğimiz, her konuda destek alabileceğimiz, ufku çok geniş bir önderdi. Her zaman güler yüzüyle yanımızda olan bir dosttu. Rahmetli hocamız, kişilik eğitimimize de büyük önem vermiştir. Eleştirel düşünce gibi derslerin yanı sıra, haftalık Cuma sohbetleriyle kişilik gelişimimizin inşasında büyük rol üstlenmiştir. Kendisinin bize kattığı değerler yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Bize düşen görev, onun bize miras bıraktığı bu değerleri yaşatmak ve ona layık şekilde çalışmalarımızı sürdürmektir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm Üniversite camiasına sabırlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Törende Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Mersin Kent Tarihi Müzesi kurucusu ve yöneticisi Dr. Mustafa Erim, İlim Yayma Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Tahsin Boyraz ve Eğitim Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şube Başkanı Dr. Ömer Özbilen de birer konuşma yaparak Prof. Dr. Erdal Baykan hoca ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını aktardılar.

Konuşmalar sonrasında, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zeki Uyanık tarafından dua merasimi gerçekleştirildi ve anma töreni sona erdi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA