16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
MESKİ’de milyonluk vurgun iddiası!

Sık sık pahalı su nedeniyle eleştirilen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MESKİ Erdemli Şubesinde, abone ve ödeme makbuzlarını sistemden yok ederek milyonluk vurgun yapıldığı öne sürüldü.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 16:37

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak MESKİ Erdemli Şubesinde milyonluk vurgun yapıldığı öne sürülürken sistemde olmayan evraklar nedeniyle suyu kesilen binlerce vatandaşın mağdur edildiği iddia edildi!

 

ABONELİK AVRAKLARI VE ÖDEME MAKBUZ KAYBOLDU

İddiaya göre; Mersin’in Erdemli ilçesinde MESKİ’ye  2019 -2022 yılları arasında abonelik başvuru işlemi yapan vatandaşların evrakları ve ödeme makbuzları sistemden kayboldu. Sistemde olmayan başvuru evrakları ve ödeme makbuzları üzerinde herhangi bir usulsüzlük olup olmadığına dair Eylül ayı ortasında soruşturma başlatılırken, milyonluk vurgun iddiası gündeme geldi. İddiaların yargıya taşındığı öğrenilirken, MESKİ’nin faturayı vatandaşa keserek mağdur ettiği öne sürüldü.

 

HABER VERİLMEDEN YÜZLERCE VATANDAŞIN SUYU KESİLDİ

Yine iddiaya göre abonelik işlemleri görevlilerince sonlandırılmadığı için yüzlerce vatandaşın suyu hiçbir bilgi verilmeden kesildi.

Sularının habersiz kesilmesine isyan eden vatandaşlar soluğu MESKİ Erdemli Şube Müdürlüğünde aldı. Yetkililerden açıklama isteyen vatandaşlar, bu pozisyonda yüzlerce kişi olduğunu öğrendi.

İddiaya göre vatandaşlara, “Sularınızın açılması için tüm evraklarınızı yeniden getireceksiniz, yoksa suyunuz açılmaz” denilerek geri gönderildi.

 

FATURA MAĞDUR OLAN VATANDAŞA KESİLDİ

Yaşadıklarına isyan eden yurttaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’e çözüm çağrısı yaptı. Vatandaşlar, “Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın suyunu hiçbir şekilde uyarı ve sms yolu ile bildirimde bulunulmadan keserek ve bu durumda bulunan tüm vatandaşlar hakkında kaçak su kullanım tutanağı düzenleyerek vatandaşı mağdur etti. Suç o dönemde çalışan personelin. Ama MESKİ yönetimi suyu kesilen vatandaşlardan geçmiş dönemde yatırdıkları paraların makbuzlarını getirmemeleri durumunda tekrar para tahsil edecek. Diğer illere göre en yüksek su ücretini alan MESKİ’nin bu tutumu kabul edilemez” tepkisi verdi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA