16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
Nüfus memurlarından yoğunluk ve soruşturma isyanı

Sürücü belgesi yenileme işlemlerinin yarattığı yoğunluk nedeniyle zorlukla çalışan nüfus müdürlüğü personellerine küçük eksikler nedeniyle soruşturulmalar açılmasına E-Nüfus-Sen’den tepki geldi.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 15:09

Haber Merkezi

 

e-Nüfus Çalışanları Sendikası (e-NÜFUS SEN) Genel Başkan Ali Kart, yaptığı yazılı açıklama ile personele soruştura açılmasına tepki gösterdi.

Nüfus çalışanlarının yaşadığı zorlukların devam ettiğini belirten Kart, “Türkiye genelinde çipli kimlik dağıtımı devam etmekte ve 85,5 Milyon ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 95’i yeni kimliğe geçmiş durumdadır, kalan kimlikler için belirlenmiş herhangi bir son tarih bulunmadığından, çipli kimliğe geçene kadar vatandaşımız elinde bulunan kimlikleri kullanabilir.

 

NÜFUS; HER DÖNEM YOĞUN

Bunun yanında 10 milyondan fazla pasaport, 30 milyon civarında sürücü belgesi işlemini canhıraş yerine getiren Nüfus Müdürlüğü personelimize son günlerde fotoğraflarda bulunan yada tarayıcılardan kaynaklanan ufak eksikler nedeniyle haklarında soruşturma açılmaktadır.

Her dönem yoğun olan kaldı ki, Nüfus Müdürlüğüne işlem yapmak için gelen vatandaşlarımız buna şahittir. Örneğin İstanbul’da bulunan Sultangazi ilçemizin nüfusu 532 bin olup, birçok ilden daha büyük bu ilçemize sadece 18 memurla hizmet verilebilmektedir.

 

“EKSİKLİKLERE VE YOĞUNLUĞA KARŞI YILLARDIR ÖZVERİ İLE GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Nüfus personelimiz bunca yoğunluğa, iş yüküne, cihaz eksiğine, personel yetersizliğine karşı yıllardır özveri ile görevini yerine getirdiği için taktir edilmesi gerekirken birçok il ve ilçede soruşturma geçiriyor. Bizleri asıl üzen, atasözünde dediği gibi nüfus ağacına balta vuranların, soruşturmaları açanların kendi üst kurumlarımızdan olmasıdır. Soruşturmaların durdurulmasını ve açılanların geri çekilmesini talep ediyoruz.

 

YEN İPERSONEL ATAMASI ÇAĞRISI

Bunun yanında işlemlerin vatandaşa sunulması sırasında, yoğunluğun ve aksaklıkların önüne geçmek adına önerilerimiz: 3000 yeni personel atanmasını bekliyoruz. Hataya neden olan tarayıcıların yenilenmesi, İşlemlerin uzamasına neden olan Green Bıt parmak izi cihazlarının değiştirilmesi ve ek 5000 parmak izi cihazı temin edilmesi gerekmekte. Ülke genelinde fotoğrafçıların standart uyumu için uyarılması, kimlik ve sürücü belgesi işlemi sonrası verdiğimiz geçici belgelerinin e-Devlete yönlendirilmesiyle yılda yaklaşık 15 milyon sayfa evrak tasarrufu sağlanacağını düşünüyoruz.

Kütük defterine yazma yerine dijital kayıt yapılması iş yükünü azaltacak olup, burada görevli personelin daha yoğun alanlara yönlendirilmesi bağlanmalı. Ayrıca sürücü belgesinin kimliğe tanımlama işleminin e-Devletten yapılması, sadece bu işlem için kuruma gelen yoğunluğun önüne geçeceğini umuyoruz” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA