16:45   SAĞLıK OCAĞıNDA KORKU DOLU ANLAR!   16:45   BABASıNıN ODAYA KILITLEDIĞI EHLINAZ NASıL ÖLDÜ?   16:45   7 YıL ÖNCE KATLEDILEN FERAY ŞAHIN ANıLDı   16:44   OPERASYONLARDA ARANAN 164 ŞAHıS YAKALANDı   16:44   EĞITIMDEN TASARRUF OLMAZ!   16:44   ALZHEIMERE DIKKAT!   16:40   KıRMıZı LACIVERTLILER GALIBIYETI UNUTTU   11:51   AKDENIZ’DEN MERSINLILERE, KÜLTÜR FESTIVALI DAVETI   11:47   GAZILER ZIYARET EDILDI   10:17   MERSIN SPOR FINALDE   09:33   PEYGAMBER SEVGISI MEYDANLARı DOLDURDU   09:32   ATAŞ TARSUS’TA INCELEMELERDE BULUNDU   09:30   KARDEŞ ŞEHIR ALMANYA HASSLOCH’TAN SILIFKE’YE ZIYARET   09:29   VATANDAŞLAR YAŞANıLABILIR BIR MEZITLI IÇIN HAREKETE GEÇIYOR   16:24   CHP’DE PARTI ILE BELEDIYELER AYRıLıYOR!   16:23   AKP MERSIN’DE DEĞIŞIM BAŞLADı   16:23   MERSIN’DEKI FABRIKALAR İÇIN SORU ÖNERGESI   16:22   MAHKEMEDEN TARTıŞMALı KARAR!   16:20   AKKUYU NGS REAKTÖRLERININ GÜÇ ÜNITELERI DENIZ SUYU SıCAKLıĞıNA GÖRE UYARLANABILIR   16:19   MIMAR VE MÜHENDISLER SORUNLARıNA ÇÖZÜM ISTIYOR  
 
   
 
CHP’de parti ile belediyeler ayrılıyor!

İl yöneticisinden ilçe başkanına, delegeden gençlik kollarına CHP’lilere belediye kapılarını sonuna kadar açarak sözde istihdam sağlayarak partiyi dizayn etmeye çalışan siyasilere genel merkezden ‘ayar’ geldi!

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 16:24

HEDİYE EROĞLU

 

İç içe geçen belediye-örgüt ilişkisinin yarattığı olumsuzluklara çare arayan CHP genel merkezi, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile düğmeye bastı: CHP'de parti ile belediyeler ayrılıyor!

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Ensar Aytekin imzalı genelge, il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi. Bu genelgeye göre, 6 Eylül 2024 tarihinden itibaren belediyelerde çalışanlar, ilçe kongre delegesi seçilemeyecek, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeliklerine aday olamayacak. Ayrıca, bu düzenleme gençlik kongrelerinde de geçerli olacak.

 

İŞTEN Mİ ÇIKARTILACAKLAR?

Bu durum Mersin CHP’de endişeye neden oldu! Özellikle Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentte ki 13 ilçeden Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Tarsus, Silifke, Anamur ve Aydıncık ilçelerini yöneten CHP’nin akraba, eş, dostun yanı sıra partilileri işe almasına yönelik tepkiler sürerken son genelde işten çıkarmaları gündeme getirdi. Parti delegeleri, ilçe başkanları, il yöneticileri ve meclis üyelerine kadar hemen hemen her alanda belediyelerde istihdam edilen veya belediye şirketlerinde görevlendirilen isimlerin akıbeti merak konusu oldu.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in akraba ve yakın olduğu partilileri hem belediye istihdam edip hem delege yapması sık sık eleştiri konusu olurken, genelge ile birlikte nasıl bir yol izleneceğine dair belediye çalışanlarının endişeli bir bekleyiş içerisinde olduğu öğrenildi. 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA