17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
   
 
İklim değişikliğine uyum, Mersin TSO’nun stratejik odağı

İklim değişikliğine uyum çalışmalarının MTSO’nun stratejik hedefleri arasında yer aldığını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Önce farkındalık, sonra eğitim modülleri ve daha sonra saha uygulamalarıyla, Mersin iş dünyasını iklim değişikliğine uyum anlamında en iyi şekilde hazırlayacağız” dedi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 12:11

Haber Merkezi

 

Proje ortakları arasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da bulunduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin (MBB) Climate Change Adaptation Grant Programme (CCAGP) Hibe Programı kapsamında alınan “İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç”  Projesi kapsamında “İklim Mersin” toplantısı düzenlendi. Uygulama yeri Mersin ve Barselona olan projenin 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Projeyle Mersin’de karar vericilerin ve yerel aktörlerin iklim değişikliğinde azaltım ve uyuma yönelik kapasitelerinin artırılması ve Mersin’de iklim değişikliğinde azaltım ve uyuma yönelik konularda halkın bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Toplantının açılışında konuşan MBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, “İklim değişikliği küresel bir sorun. Etkili bir mücadele için bireylerin topluluk ve hükümetlerin ortak hareket etmesi gerekmekte” derken; Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, “Bu bir ekip işi, sadece yerel yönetimlerin üstesinden gelebileceği bir konu değil” dedi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kıdemli Başuzmanı Doç. Dr. Haldun Kara, TÜBİTAK olarak iklim konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi paylaşırken MedCities Genel Sekreteri Josep Canals, “Birbirimizden öğrenip deneyimlerimizi paylaşacağımız önemli bir projeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM, ODAMIZIN STRATEJİK ODAĞI”

Toplantının açılışında dünyanın sayısız sorunla boğuştuğunu ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Ancak, bir sorunumuz var ki, etki alanının tüm dünya ve insanlığı kapsamasından dolayı; biz bunu önümüzdeki yılların en önemli sorunu olarak görüyoruz” dedi. Bu sorunu iklim değişikliği olarak açıklayan Çakır, “Evet, iklim değişikliği yeni bir olay değil. Dünya var olduğundan bu yana var ama son yıllarda insan etkisiyle aşırı derecede hızlandığı ve olumsuz etkilerinin arttığı bir gerçek” ifadelerini kullandı. İklim değişimini tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, olumsuz etkilerini azaltmanın ve buna uyum sağlayarak yaşamın, ekonomilerin ve insanlığın sağlıklı şekilde sürdürülebilirliğini sağlamanın mümkün olacağını dile getiren Çakır, projeleri bu bilinçle hayata geçirdiklerini söyledi. Bu anlamda iklim değişikliğine uyum çalışmalarının odanın stratejik olarak odaklandığı konular arasında yer aldığını kaydeden Çakır, Odanın sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin başında geldiğini dile getirdi. Ayrım yapmadan, öncelikli sektörlerle başlayarak, kent ekonomisini bu çalışmalara entegre edeceklerini aktaran Çakır şunları söyledi:

“Önce farkındalık, sonra eğitim modülleri ve daha sonra saha uygulamalarıyla, Mersin iş dünyasını iklim değişikliğine uyum anlamında en iyi şekilde hazırlayacağız. Bu ortak çalışmayla, etkin bir yol haritası oluşturacağımıza ve bunu tüm topluma yayacağımıza inanıyoruz. Çünkü bu konu, sadece kurumların veya işletmelerin çabasıyla değil, mikro bazda, her bir vatandaşımızın bilinçlenmesi ve her bir hanenin göstereceği çabayla hedefine ulaşacaktır.”

 

“NE PAHASINA OLURSA OLSUN DENECEK BİR EKONOMİYE DESTEK VERMEYECEĞİZ”

Amacın sıfır atığı olan sektörler, çevreyi koruyan bir ekonomi, sağlıklı bir Mersin, yaşanır bir kent oluşturmak olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, Mersin’in bu anlamda, hem ülkenin hem de dünyanın bu çabasına en çok destek veren kent olacağına inandığını söyledi. Mersin iş dünyası olarak bu dönüşüme hazır olduklarını kaydeden Çakır, “Ne pahasına olursa olsun denecek bir ekonomiye destek vermeyeceğiz. Önlemlerin en önemli destekçisi ve uygulayıcısı olacağız” dedi. Oda olarak önümüzdeki dönem yeşil ve dijital dönüşümlerin, enerji verimliliğinin, iklim değişikliğine uyum çalışmalarına odaklanacaklarını da belirten Çakır sözlerini, “Başka Mersin yok, başka dünya da yok” diyerek tamamladı.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA