12:41   MERSIN EKIPLERININ YÜZÜ GÜLMEDI   10:31   CHP, 26 NISAN’DA MERSIN’DE MITING YAPACAK   10:20   MERSIN YARGıSı ILE KOORDINE TOPLANTıSı   10:19   MALI MÜŞAVIR VE MUHASEBECILER ORDUSU BÜYÜYOR   10:18   VALI TOROS, ÇAMLıYAYLA’DA INCELEMELERDE BULUNDU   09:27   MERSIN SEMALARıNDA TÜRK YıLDıZLARı RÜZGARı ESTI   09:26   SAHTE KAMU GÖREVLISI JANDARMA TARAFıNDAN YAKALANDı   09:22   MÜDÜR DURMUŞ’TAN ANAMUR ÇıKARMASı   09:20   MERSIN ŞAMPIYONLUĞU SON SANIYEDE VERDI   09:18   MERSIN BASKETBOL AVANTAJı MERSINE TAŞıDı   17:15   CHP VE DEM ARASıNDA ‘KAYYUM ÇATLAĞı’   17:14   KOBİ’LER KREDIYE ULAŞAMıYOR!   17:14   MERSIN’IN HAYVANSAL GıDA DEVLERI ÖDÜLLENDIRILDI   17:14   TURIZM SEKTÖRÜ AKADEMI ILE BULUŞTU   17:13   ÇOCUKLAR SERADA ÜRETIMI ÖĞRENIYOR   17:13   MERSIN POLISINDEN KALPAZANLARA DARBE!   17:11   MERSIN FARK YARATTı   17:10   MSK PLAY-OFF IDDIASıNı SÜRDÜRÜYOR   19:59   ‘BU BATAKLıĞı GÖZDEN KAÇıRAMAZSıNıZ’   19:47   DENIZI KIRLETEN GEMILERE CEZA YAĞDı  
 
   
 
Ormanlara kimyasalsız koruma

 

Tarih : 26 Nisan 2024 Cuma 12:50

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, ormanlara zarar veren çamkese böceğine karşı biyolojik mücadele çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, mücadelede özellikle çevre dostu, çevreye zarar vermeyen ekolojik dengeyi bozmayan, biyolojik mücadele tercih edilmediğini altı çizilerek, 2011 yılından itibaren Mersin’de kimyasal mücadele yapılmadığı anımsatıldı.

 

LABORATUARDA YIRTICI ÜRETİLİYOR

Açıklamada, “Zararlı bir böcek olan çamkese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda, çamkese böceğine karşı iki farklı biyolojik mücadele yöntemi uygulanmaktadır. İlki orman işletme müdürlüklerimizde Çamkese Böceği paraziti phryx caudata’yı tekrar ormanlarımıza kavuşturmak için yapılan tel kafes yöntemi olup bir diğeri ise yırtıcı böcek calasoma sycophanta larvası salımıdır. Araziden toplanan yaklaşık 2700 adet çamkese böceği yırtıcısı calosoma sycophanta ergini Davultepe üretim laboratuarına getirilerek Mart ayı başı itibariyle üretime başlamıştır.

 

KORUYUCULAR 1600 HEKTARLIK ALANA SALINACAK

Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kontrolünde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe İşletme Şefliğince 27000 adet olarak planlanan calosoma ergin larvaları Çamkese Böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı Nisan ayı itibariyle başlanmıştır. Yine bu yıl 9 Orman İşletme Müdürlüğümüzün görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan Çamkese Böceğine karşı salınım yapılmasına başlanmıştır. Bugüne kadar Anamur, Bozyazı, Erdemli, Gülnar, Mut ve Silifke orman işletme müdürlüklerimizde 1000 hektarlık alana 24000 böcek salınmış, İlerleyen süreçte Çamlıyayla, Mersin ve Tarsus Orman işletme Müdürlüklerimizde de salımlar gerçekleştirilerek sene sonuna kadar 1600 hektarlık alana salınacaktır” denildi. 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA