16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
CHP’li Başarır: ‘Bu hukuksuzluğa son verin’

Teleferik faciası soruşturmasında tutuklanan CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kararın siyasi olduğunu söyledi, "Bu hukuksuzluğa son verin" dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2024 Pazartesi 15:02

Haber Merkezi

 

Antalya'da seçimlerde Kepez Belediyesini kazanan CHP’li Mesut Kocagöz, gerçekleşen teleferik faciası sebebiyle tutuklandı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Antalya Adliyesi önünde açıklama yaptı. Kararın siyasi olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Bu hukuksuzluğa son verin" denildi.

 

"BİLGİ ALMAK İÇİN ÇAĞRILDI, TUTUKLANDI"

Kocagöz'ün emniyete bilgi alınmak için çağrıldığını ancak kapısına polis otosu gönderildiğini belirterek tepki gösteren Başarır, "Kıymetli yargıçlara sesleniyorum, hangi şekilde bizi adliyeye davet ederseniz edin biz geliriz. Bilgi edinmek için çağrılan belediye başkanımız haksız hukuksuz dehşet verici bir kararla tutuklu" dedi.

 

"ÇORLU'DA BAKAN SUÇLUYDU"

Çorlu tren katliamındaki kamu görevlilerinin sorumluluğunu hatırlatan ve hiçbirinin yargı önüne çıkarılmadığını belirten Başarır, sorumluluğu olmadığı halde Kocagöz'ün tutuklanmasının siyasi bir hamle olduğunu belirtti. Başarır, "Alt sınırı iki yıl olan katalog suçlarda yer bulamayan bir suçtan dolayı belediye başkanı olarak seçilmiş bir kişiyi neden tutukluyorsunuz? Aynı olayı Çorlu’da yaşamadık mı? Çorlu’da bakan suçluydu burada suçsuz bir belediye başkanı var. Çorlu’da 11 duruşmada bu kararı vermeyen mahkeme bugün burada suçu günahı olmayan bir belediye başkanını ne hakla tutukluyor" diye seslendi.

Mesut Kocagöz'ün seçimlere girmeden önce söz konusu teleferiğin bakımından sorumlu Megatower şirketindeki genel müdürlük görevinden istifa ettiğinin altını çizen Başarır, "Sorumluluğu ortadan kalkmış. YSK’nın istifa olarak verdiği tarihi kabul etmeyen bir mahkeme var! Bugün belediye başkanıysa demek ki bu belediye başkanı 1 Aralık’tan önce istifa etmiş demektir. Buradaki sorun şudur, 30 yıl sonra yüzde 50 ile kazandığımız bir belediye başkanımızın seçimin iktidar tarafından hazımsızlığı vardır. Biz belediye başkanımızın arkasındayız" diye konuştu.

Yaşanan teleferik faciasının tüm sorumlularının yargılanması gerektiğini ancak bu tutumun hukuki değil siyasi olduğunu belirten Başarır, "Belediye Başkanımızın sorumluluğu olsa biz zaten burada olmazdık. Gelin bu hukuksuzluğa son verin" dedi.

 

NE OLMUŞTU?

Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin soruşturma kapsamında, kazanın yaşandığı teleferik tesisini işleten ANET A.Ş. eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz de tutuklanan 5 kişi arasındaydı.

Tutuklanan Kocagöz ifadesinde, belediye başkan adaylığı için 28 Kasım Aralık 2023'te ANET A.Ş.'deki görevinden ayrıldığını, genel müdürlüğü döneminde bakımların eksiksiz yapıldığını söyledi, bu döneme ait tadilat bakım belgelerini savcılığa sundu. İstifa ettikten sonra 2024 yılında yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlara ilişkin bir bilgisi olmadığını bildiren Kocagöz, hazırlanan ön bilirkişi raporunu da hatalı bularak, "Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi" dedi. Teleferik tesisinde son bakımların ise 19 Şubat-4 Mart 2024'te yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Mesut Kocagöz, 2019’daki yerel seçimlere iki ay kalan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde AKP'den ihraç edilerek CHP'ye geçmiş; büyükşehir belediyesinin şirketi ANET A.Ş.'de 5 yıl genel müdürlük yapmıştı. 2018 yılından itibaren Tünektepe Teleferik Tesisi'ni işleten ANET'in genel müdürü olan Kocagöz, kasım 2023’te görevinden istifa etti. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AKP'nin kalesi olarak bilinen Kepez'de Belediye Başkanı seçildi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA