16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
SURİYELİ DE OLSA TÜRK DE OLSA GİRİŞİMCİ OLAN KAZANACAK!

Suriyeliler ve Türk toplumunun girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla ICMPD tarafından yürütülen ve İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri, Hatay illerini kapsayan ENHANCER Projesi sürüyor.

 

Tarih : 16 Mart 2021 Salı 18:22

Haber Merkezi

 

Türkiye’deki geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve ev sahibi toplumun (Türkiye) girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesini amaçlayan 'Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi' (ENHANCER) projesi sürüyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu (EUD) öncülüğünde, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’nin (ICMPD) ev sahipliğinde, “Sosyo-ekonomik Kalkınma Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.Toplantıda, katılımcılar arasındaki iyi uygulamalar paylaşılırken, kurumlar arası koordinasyonu geliştirme yönünde önemli adımlar atıldı.

ICMPD Ankara Ofisi’nde, 7 katılımcı ve zoom ortamındaki 60’ın üzerindeki katılımcı ile gerçekleşen toplantıda; Türkiye'deki Mülteciler için Tesisler Başkanı Libor Chlad, Sosyo-ekonomik Kalkınma Program Yöneticisi Dimitrina Karayotova,  FRIT Baş Koordinatörü Halil Afşarata (VPO), ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü Tamer Kılıç, ICMPD Kıdemli Proje Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Daire Başkanı Ahmet Şimşek,  Teknik Lider Nuri Barış Tartıcı (ICMPD),  Dünya Bankası Temsilcileri, Türk Paydaş Temsilcileri: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, DG ILF, İŞKUR, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) ile Türkiye Kalkınma Yatırım Bankası temsilcileri Sosyo-ekonomik Kalkınmaya ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

 Kurumlar arası koordinasyonu geliştirmek ve katılımcılar arasında iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla düzenlenen ve aynı zamanda ilgili sektörlerde yer alan Hükümet aktörleri ile olan uygulamayı yönlendirmek için bir fırsat sağlayan toplantı, interaktif ortamda gerçekleşti. 

Toplantı; ortak koordinasyon zorluklarına, deneyimlerini ve öğrenme fırsatlarını paylaşmaya, somut tavsiyeleri tanımlamaya ve FRIT I (AB'nin Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardim Programı) ve FRIT II'nin devam eden operasyonları kapsamında sosyo-ekonomik proje portföyünün koordinasyonunu geliştirmeye odaklandı. Ayrıca, Avrupa Birliği tarafından 32,5 milyon Euro ile finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonu ile ICMPD tarafından yürütülen ENHANCER Projesi de ekonomik kalkınmaya katkısı ve faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirildi. Projelerin sunumunun ardından, 2 ayda bir düzenli olarak gerçekleşmesi hedeflenen toplantıda, Covid-19’un projeler üzerindeki etkisi ve uygulama hızını arttırmak için atılacak adımlar da konuşuldu.






Etiketler :  mersin, girişimcilik,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA