17:51   DAVULTEPE IÇIN KARAR ZAMANı!   17:50   MERSIN’DE 1 MAYıS ETKINLIKLERI PROGRAMı BELLI OLDU   17:50   MALI MÜŞAVIR VE MUHASEBECILER ORDUSU BÜYÜYOR   17:50   VALI TOROS, ÇAMLıYAYLA’DA INCELEMELERDE BULUNDU   17:50   CHP, 26 NISAN’DA MERSIN’DE MITING YAPACAK   17:50   SAHTE MADENI EURO OPERASYONUNDA BIR ŞÜPHELI TUTUKLANDı   17:50   SAHTE KAMU GÖREVLISI JANDARMA TARAFıNDAN YAKALANDı   17:49   MERSIN YARGıSı ILE KOORDINE TOPLANTıSı   17:49   MERSIN EKIPLERININ YÜZÜ GÜLMEDI   15:49   23 NISAN’DA TOROSLAR’DA ŞENLIK VAR   13:58   MERSIN’DE INSAN TICARETI MASAYA YATıRıLDı   13:56   ‘YENI DÖNEMDE RUSYA ILE TICARET FıRSATLARı’ KONULU PANEL DÜZENLEDI’   13:55   TOROSLAR EDAŞ BAKıM VE YATıRıMLARı ILE GELECEĞE YATıRıM YAPıYOR   13:09   7 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR MERSIN’DE BULUŞTURDU    09:27   MERSIN SEMALARıNDA TÜRK YıLDıZLARı RÜZGARı ESTI   09:22   MÜDÜR DURMUŞ’TAN ANAMUR ÇıKARMASı   09:20   MERSIN ŞAMPIYONLUĞU SON SANIYEDE VERDI   09:18   MERSIN BASKETBOL AVANTAJı MERSINE TAŞıDı   17:15   CHP VE DEM ARASıNDA ‘KAYYUM ÇATLAĞı’   17:14   KOBİ’LER KREDIYE ULAŞAMıYOR!  
 
   
 
MEÜ Turizm Fakültesi’nden turzim atlası

 

Tarih : 17 Ağustos 2023 Perşembe 12:03

Haber Merkezi 

 

Ülkemizde önemli bir ihtiyacı giderecek olan “Akdeniz Bölgesi Atlası”, “Ege Bölgesi Atlası” ve “Mersin Turizm Atlası” Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy tarafından yayımlandı.

Veri toplama sürecini 2014 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi’nde çalıştığı yıllarda başlatan Prof. Dr. Atasoy, daha sonra atandığı Uşak Üniversitesi’nde de çalışmalarını sürdürdü. MEÜ Turizm Fakültesi’ne atandıktan sonra çizimlerini sonuçlandıran Atasoy, bu konudaki önemli bir açığı tamamlamış oldu.

Prof. Dr. Atasoy “Mersin’in ilçelerini bölümler halinde ele alan 'Mersin Turizm Atlası' 286 sayfadan oluşmaktadır. İlçelerin turistik yer ve ürünlerin dağılışından oluşan bu atlas, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça ve Arapça dillerine çevrilmiştir. Her kesimin yararlanabileceği eserler olmasını diliyorum” dedi.

 

ATLASTA NELER VAR?

Prof. Dr. Atasoy; birçok hedefi gerçekleştirmek amacıyla 234 adet haritanın bir araya getirilmesi ile “Akdeniz Bölgesi Atlası”nın oluşturulduğunu dile getirdi. Atlasta, fiziki haritalar, yapısal haritalar, iklim haritaları, hidrografya haritaları, bitki örtüsü haritaları, toprak haritaları, mağara dağılışı haritaları, ova haritaları, yerleşme haritaları, nüfus haritaları, tarım haritaları, ulaşım haritaları, maden dağılış haritaları ve turizm haritaları yer alıyor.

Yoğun bir çalışmanın eseri olan “Ege Bölgesi Atlası” ise 258 haritadan oluşuyor. Çok geniş bir içeriğe sahip olan bu atlasta; yapısal özellikler, fiziki ortam özellikleri, hidrografya özellikleri, bölgenin ovaları, akarsu havzaları, iklim özellikleri, bitki örtüsü, toprak özellikleri, beşeri ve ekonomik özellikler, tarımsal faaliyetleri, madenler, ulaşım özellikleri, turizm özelliklerini içeren haritalar bulunuyor.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA