21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
İstiklal Caddesi eski haline dönsün!

Mersin çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme adı altında tek şeride düşürerek büyük mağduriyete neden olduğu İstiklal Caddesi’nin eski haline getirilmesini istiyor.

 

Tarih : 6 Haziran 2023 Salı 16:32

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde kentin en hareketli bölgesi olan İstiklal Caddesi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin imza attığı yenileme çalışmasına tepki artarak sürüyor.

Yıllardır kentin trafik ve park sorununa çözüm üretilmezken caddenin daraltılarak, tek yönlü trafik akışına geçiş esnafı da bölge sakinlerini de sürücüleri de isyan ettirdi. Toplumun hiçbir kesiminden geçer not alamayan projeye tepki yağarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ‘sen yaptım oldu’ mantığıyla projeyi savunması eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

 

“ESKİ HALİNE DÖNMELİ”

Son olarak dün Kırmızı Lacivert İş Merkezinin yıkım kararını protesto etmek için caddeyi geçici olarak trafiğe kapan esnaf, bu sorunu da gündeme getirdi.

Mersin Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Bekir Algüllü, taleplerine kulak vermeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i eleştirerek, “Biz caddenin tek şerit olmasını istemiyoruz. Eski haline geri döndürülmesini istiyoruz. Bu haliyle yol daraltıldı, mağdur oluyoruz” dedi. Esnaflara dönerek, “Bu caddenin tek şeride düşürülmesini istedik mi?” diye soran Algüllü, “Hayır” yanıtı aldı.

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA