17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   17:09   ‘OKULLARıMıZıN TEMIZLIĞI VE TADILATıNDA ENGELLERLE KARŞıLAŞıYORUZ’   17:08   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı   17:06   YENI MİY’E ILAÇ GIBI 3 PUAN   15:57   ‘MEVCUT EĞITIMDEN MEMNUN MUSUNUZ?’   14:03   ÖĞRENCILERDEN HAYVAN BAKıMEVINE ZIYARET   14:02   AMATÖR SPOR HAFTASı MERSIN’DE BAŞLADı   09:21   JANDARMANDAN UYUŞTURUCU OPERASYONU   09:19   JASAT ARANAN 3 ŞAHSı YAKALADı   17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR  
 
   
 
Yenişehir’den lise öğrencilerine drone eğitimi

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından kentte bulunan 18 lisede 400 öğrenciye verilecek olan drone eğitimleri başladı. Öğrencilerin bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla uygulamalı olarak verilen drone eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifika da verilecek.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 11:22

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında ilçedeki devlet liselerinin tamamında öğrencilere drone eğitimi verilecek. Okul idareleri tarafından belirlenen her okuldan 20 öğrenciye yönelik verilecek eğitimlerle insansız hava araçları, havacılık kuralları, uçuş prensipleri, meteoroloji, hava trafiği, kumanda sistemi, cihaz bakımı ve onarımı konularında teorik ve pratik eğitimlerle destek verilecek.

 

“ÇOCUKLARIMIZA BİLİM VE TEKNOLOJİYİ SEVDİRMEK BİZİM DE SORUMLULUĞUMUZ”

Yapay zeka ve otomasyon sistemlerinin önemine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “İnsansız hava teknolojisi günümüzde hızlı gelişiyor, bu teknolojileri kullanmak ve ayrıca üretmek çok önemli. Gençlerimizi erken yaşlarda teknolojik ürünlerle tanıştırmamız gerekiyor. Bu eğitimler liseli öğrencilerimiz için bir başlangıç olarak değerlendirilebilir. Çocuklarımıza bilim ve teknolojiyi sevdirmek bizim sorumluluğumuz. İnsansız hava araçlarının temelini oluşturan yapay zeka ve otomasyon sistemlerini çocuklarımıza anlatmak ve öğretmek istedik. Yenişehirli çocuklarımızın gelecekte yaşamın her alanında söz sahibi olmaları için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA