17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   17:09   ‘OKULLARıMıZıN TEMIZLIĞI VE TADILATıNDA ENGELLERLE KARŞıLAŞıYORUZ’   17:08   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı   17:06   YENI MİY’E ILAÇ GIBI 3 PUAN   15:57   ‘MEVCUT EĞITIMDEN MEMNUN MUSUNUZ?’   14:03   ÖĞRENCILERDEN HAYVAN BAKıMEVINE ZIYARET   14:02   AMATÖR SPOR HAFTASı MERSIN’DE BAŞLADı   09:21   JANDARMANDAN UYUŞTURUCU OPERASYONU   09:19   JASAT ARANAN 3 ŞAHSı YAKALADı   17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR  
 
   
 
Mersinliler çadırda yaşama döndü

Ardı ardına yaşanan depremlerin büyük korku ve paniğe neden olduğu Mersin’de vatandaşlar hala korkudan evlerin giremiyor. Sağlıksız yapı stoğuna sahip kent genelinde boş arazilere, parklara kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdüren Mersinlilerin endişeli bekleyişi sürüyor.

 

Tarih : 5 Mart 2023 Pazar 15:32

HEDİYE EROĞLU

 

Yakın bölgesindeki depremler nedeniyle büyük korku yaşanan Mersin’de özellikle yüksek katlı binalar ve kötü yapı stoğu nedeniyle yurttaşlar evlerine girmeye endişe ediyor.

Ardı ardına yaşanan depremlerin büyük paniğe neden olduğu Mersin’de olası bir Adana depremi ihtimali ise korkuyu arttırıyor.

 

YAPILARIN DURUM NE?

Özellikle korkunun adresi haline gelen Mezitli ilçesinde bazı sitelerin ağrı hasarlı olduğunun tespitinin ardından boşaltılması ile korkulu bekleyiş yerini endişe ve paniğe bıraktı. Yüksek katlı veya kalitesiz binalara irmek istemeyen vatandaşlar çareyi boş arazilere, parklara çadır kurmakta buldu. Hemen hemen kentin her noktasında karşılaşılan bu manzara özellikle Mezitli’de daha çok görülür hale geldi.

Kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren Mersinliler, kent genelinde ki hasar tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanarak yapıların kalitesi ile ilgili bilgilendirme yapılmasını bekliyor. 

 

3 BİN 95 BİNADA HASAR TESPİTİ YAPILDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçtiğimiz günlerde Valilik binasında düzenlediği toplantıda, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından Mersin'de ilgili birimlerce il genelinde hızlı bir tarama yapıldığını söyleyerek, kentteki riskli binalara yönelik de çalışma yapıldığını açıklamıştı. Pehlivan, “Vatandaşlarımız tarafından ulaştırılan başvurularda 3 bin 95 binada Çevre, Şehircilik ve afet çalışma gruplarınca hasar tespit çalışması yapıldı. Bu tespitler neticesinde 21 bina orta hasarlı, 244 bina az hasarlı, 2 bin 830 bin da hasarsız olarak tespit edildi. Bu konuda arkadaşlarımızın sahadaki çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer vermişti.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA