13:27   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   13:22   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:18   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:27   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:13   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   17:09   ‘OKULLARıMıZıN TEMIZLIĞI VE TADILATıNDA ENGELLERLE KARŞıLAŞıYORUZ’   17:08   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı  
 
   
 
Mimar ve mühendisler denetim için göreve hazır

Mersin’deki kira artışlarına tepki göstererek ev sahiplerine vicdanlı olma çağrısı yapan mimar ve mühendisler, bu konuda denetimlerin ve yaptırımların olduğunu hatırlatarak, “Devletin tüm kurumlarına, fahiş fiyatla kiraya veren ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar hususunda TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak her türlü desteğe açık olduğumuzu da belirtmek istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 15 Şubat 2023 Çarşamba 14:05

Haber Merkezi

 

Mersin’de depremzedelerin gelişi ile katlanan fahiş kira artışlarına bir tepkide TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan geldi.

TMMOB Mersin İKK Genel Sekreteri ve Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, ev sahiplerin daha duyarlı ve vicdanlı olmaya davet etti.

 

“YÜZBİNLERCE İNSANIMIZ GÖÇ EDİYOR”

Ülkenin, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremle sarsıldığını söyleyen Yücesoy, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiği bu yıkıcı depremlerin ardından bu bölgelerde yaşayan yüzbinlerce insanımız güvenli olarak gördükleri şehirlere kalıcı veya geçici olarak göç etmektedir.

 

BARINMA İHTİYACI OLUŞTU

Tabi ki yaşanan bu süreçle göç eden yurttaşlarımızın barınma ihtiyacı oluşmuştur. İlk etapta depremzedelerimiz otellere ve öğrenci yurtlarına konaklayabilecekleri her yere yerleştirilmektedir. Ama bu depremin yaraları hemen sarılabilecek gibi değildir ve insanlarımız uzun bir süre konaklayabilecekleri kiralık ev arayışına girmiştir.

Depremin ilk gününden itibaren birlik ve beraberlik duygusu içerisinde tüm halkımız kenetlenmiştir. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu görmek bizleri gururlandırmıştır.

 

“YAPTIRIMLARIN OLDUĞUNU HATIRLATMAKTA FAYDA GÖRÜYORUZ”

Fakat yurttaşlarımızın kiralık ev arayışında karşılaştığı kira fiyatlarında ki artış bu birliktelik ve dayanışmamıza gölge düşürmüştür. Ev sahibi olan yurttaşlarımızı daha duyarlı ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Ev sahiplerini, güncel değerlerinin üstünde fiyatlara kiraya vermemeleri hususunu halkımıza karşı duyarlılığımız ve sorumluluğumuz gereği, bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu konuda denetimlerin ve yaptırımların olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Devletin tüm kurumlarına, fahiş fiyatla kiraya veren ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar hususunda TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak her türlü desteğe açık olduğumuzu da belirtmek istiyoruz. Tüm yurttaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Bir kez daha yaşanan depremlerden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA