17:16   CHP VE DEM’DEN BÜYÜKŞEHIR’E YALıNAYAK IÇIN HAREKETE GEÇME ÇAĞRıSı   16:56   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   16:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MIP’I DURDURABILIR!   16:55   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   16:54   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   16:53   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    16:53   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK  
 
   
 
Yükselen hakim ve savcılar belli oldu

Mersin yargısında HSK’nın son kararnamesi ile 12 hakim, 8 savcı 5 İdare Mahkemesi Üyesi ve 3 Vergi Mahkemesi Üyesi görevde yükselme hakkı elde etti.

 

Tarih : 22 Ocak 2023 Pazar 17:33

HEDİYE EROĞLU

 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. HSK kararlarında, birinci dereceye yükselmiş olup 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli yargı hakim Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isimlerinden oluşan listelere yer verildi. Listede 389 hakim, 122 savcı ve 338 idari yargı hakiminin ismi yer aldı.

Aralık 2022 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanlar listeye dahil edilmedi. Birinci dereceye yükseldikleri ve sürelerini bitirdikleri halde listede isimlerini göremeyenler 30 gün içinde HSK'ya yazılı başvuruda bulunmak suretiyle durumlarının incelenmesini isteyebilecek.

HSK'nın bir başka kararında ise 2 yıllık yükselme sürelerini aldıkları aylıkta Aralık 2022 dönemi sonuna kadar bitiren adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listeler de yayımlandı.

 

İŞTE MERSİN’İN YÜKSELEN HAKİMLERİ

HSK’nın kararı kapsamında Mersin’de derecesi yükselen hakimler; merkezde Selda Karayılan Avcı, Süleyman Yıldırım, Mehmet Murat Çopuroğlu, Zeynep Yılmaz, Nezihe Özbilen Peker, Gülay Tezcan Akkuş, Züleyha Budak ve Merve Kaya olurken ayrıca ilçelerde Anamur Hakimi Mehmet Arslan, Mut Hakimi Uğur Kaya ile Tarsus Hakimi İrfan Saraç, Büşra Baynaz Şendağ’da görevde dereceleri yükselen hakimler oldular.

 

İŞTE MERSİN’İN YÜKSELEN SAVCILARI

HSK’nın kararı kapsamında Mersin’de derecesi yükselen savcılar ise merkezde Cumhuriyet Savcısı Adem Efe, Mustafa Murat Yılmaz, Çağrı Soydan, Tarsus’ta Mustafa Cantürk, Şaban Uğuz, Mustafa Çelik ve Büşra Gürlek Kızılışık ile Mut’tan Feride Bingöl oldu.

Ayrıca Mersin İdare Mahkemesi Üyesi Afet Adem, Hüseyin Atak, Ferhat Demir, Hasan Aşık, Sefa Savaş Kan, Mersin Vergi Mahkemesi Üyesi Faruk Parlak, Ali Güney Ulusoy ve Sibel Şuman görevde yükselen isimler oldular.

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA