17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
   
 
ONUN ARTIK AKÜLÜ ARABASI VAR

Mersin’de çoğu kişinin torlet denilen bilyeli tahta üzerinde kağıt mendil satarken gördüğü yüzde 90 engelli Siracettin Çağlar akülü aracına kavuştu.

 

Tarih : 11 Ekim 2021 Pazartesi 17:51

Haber Merkezi

 

Mersin’de sokakta torlet diye tabir edilen bilyeli tahta üzerine oturarak kağıt mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan Siracettin Çağlar’ın imdadına hayırveser vatandaşlar yetişti. Almanya’daki hayırveser  vatandaşın temin ettiği akülü araç 3 çocuk babası Çağlar’a teslim edildi.

Mersin’in en işlek Caddelerinden olan İstiklal Caddesi Tevfik Sırrı Gür Lisesi önünde torlet diye tabir edilen bilyeli tahta üzerine oturarak kağıt mendil satmaya çalışan Siracettin Çağlar’ı bilmeyen yok gibi.

 

25 YIL DIŞARI ÇIKMAMIŞ

50 yaşındaki Siracettin Çağlar 2 yaşında iken çocuk felcine yakalanır. Aklı ermeye başlayınca hayata küser ve kendisini eve kapatır. 25 yıl dışarıya çıkmaz, güneşi, doğayı ve farklı insanları görmeyerek  hayata küser. Siracettin Çağlar’ın durumuna üzülen yakınları hayata tutunması için konuşmaya ve ikna etmeye karar verir. Bütün çabaları rağmen ikna olmayan Siracettin Çağlar’ı Pozcu’daki bir başka engellinin yanına götürmeye karar verilir. 25 yıl sonra dışarı çıkan Siracettin Çağlar Pozcu’da 4 katlı bir apartmanın 4. katına çıkarılır. Burada bacakları, kolları olmayan ve kafası sırtına yapışık şekilde yaşayan ve tavana bağlanmış ayna ile karşısındakileri görerek iletişim kurmaya çalışan engelliyi görünce haline şükreden Siracettin Çağlar, yavaş yavaş sokağa çıkar ve sürünerek yerde emekleyerek hayata tutunmaya başlar. 

 

3 ÇOCUK BABASI

Birkaç yıl sonra kendisi gibi engelli Adile Hanım ile evlenir ve bu evlilikten 3 çocukları olur. Sıracettin Çağlar torlet denilen tahtalara dört bilyeli teker taktırır ve eline giydiği terlik ile yerden güç alarak İstiklal Caddesi üzerinde mendil satmaya başlar. Siracettin Çağlar’ın  yaşadıklarına üzülen gazeteci Mustafa Esmer Cengiz, durumu sosyal medya üzerinden hayırseverlerden temin ettiği akülü araçları engellilere dağıtan hayırsever devlet memuru Halil Öz’e bildirir. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görev yapan Halil Öz de Hollanda’dan Yavuz isimli bir hayırveserin gönderdiği akülü aracı Cengiz ve avukat Şerife Arıcı Yıldız ile birlikte Siracettin Çağlar’a teslim etti. Hollanda’dan Yavuz isimli hayırsever ile görüntülü konuşturulan Siracettin Çağlar teşekkür etti.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA