21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
AKDENİZ MECLİSİ KARIŞTI

Mersin merkez Akdeniz Belediye meclisinde MHP’li Tufan Nenni’nin CHP’lilere yönelik “Atatürk’ün askerleri olarak çıktığınız yolu Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz” sözleri üzerine CHP’li meclis üyeleri Nenni’nin üzerine yürüdü. AKP’li meclis üyeleri ve zabıta memurları araya girerken meclise saat 14.00’e kadar ara verildi.

 

Tarih : 10 Eylül 2021 Cuma 12:51

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Meclisinin Eylül Ayı 2. oturumunun dilek ve temenniler bölümünde MHP’li meclis üyesi Tufan Nenni söz aldı. Perşembe günkü Büyükşehir Belediye meclisinde bir tiyatro oynandığını ifada eden Nenni’ye tepki gösterilmesi üzerine HDP ve CHP’lileri el kol hareketleri yapmakla suçladı.

“SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANININ SESİNİ KESTİLER”

Gerginliğe gerek yok diyerek sözlerini sürdüren Nenni, “Ufak ufak konuşacağım. Sadece dinlemeye alışın. Gerçekleri duymaya alışacaksınız. Bunla yaşamayı öğreneceksiniz. Ben sizi dinliyorum. Dün Büyükşehir’de demokrasi dersi vermeye kalkanlar demokraside sınıfta kaldılar. Her ağızlarını açtıklarında bize insan haklarından özgürlükten eşitlikten düşünce özgürlüğünden bahsedenler işlerine gelmeyince seçilmiş belediye başkanını mikrofonunun sesini kestiler” dedi.

Elindeki önergeyi gösteren Nenni, Geçen yıl verilen önergede, CHP Meclis üyesi Muzaffer Döşlü’nün Huzurkenteki hal yeri olarak ayrılan 90 dönüm araziden bir bölümünün mezarlık yeri olarak ayrılmasını istediği söyledi. Komisyonların ise mahkeme kararını beklenmesini istediğini kaydetti.

“SEÇER YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR”

Dünkü Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Seçer’in mezarlıkta 200 kişilik yer olduğunu söylediğini ifade eden Nenni, “Seçer 6-7 yıl mezarlık ihtiyacının olmadığını söyledi. CHP ve HDP’li meclis üyelerine sesleniyorum. Sizler oraya gittiniz mi? Muhittin Ertaş bey mezarlığı gördünüz mü? Etmediniz. İşkembei kübradan atıyorsunuz. Ben mezarlığı tek tek gezdim. Video çektim. Söylediğiniz gibi ne 200 kişilik yer var ne de yılda 30 kişi defnediliyor. Gelin beni utandırın dedim. Tufan Nenni sen yalan söylüyorsun. Huzurkent Mezarlığı’nda işte 200 kişilik yer dedim. Büyükşehir Belediye Başkanım dün yanlış konuştu. Bizler ve bürokratlar onu yanlış bilgilendiriyor. İşte ıspatı” ifadelerini kullandı.

“Bize demokrasi dersi verenler özgürlükten dem vuranlar dün sınıfta kaldılar” diyen Nenni, “Vahap Seçer başkanım dün demokrasi dersinden sınıfta kaldı. Bir belediye başkanının mikrofonunun kapatarak konuşmasını engelleyerek. Ali Tanrıverdi’nin Çankaya İlkokulu ile ilgili sözlerine Muhittin Bey destek verdiğini söylüyor. Biz Ali Bey’in hangi sözüne inanalım. Daha önce imza verdi geri çekti.

NENNİ’NİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Burada bir tiyatro oynanıyor. CHP’nin Akdeniz’deki tek görevi HDP’nin destekçisi olmak. Akdeniz’de Vahap Seçer’e bir laf söylenirse bunları engellemez. Başka bir icraatları yok. Bugüne kadar gördük” şeklinde konuştu.

Nenni’nin “Sizler Atatürk’ün askerleri olarak çıktığınız yolu Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz” sözleri üzerine CHP’li meclis üyeleri Nenni’nin üzerine yürüdü. AKP’li meclis üyeleri ve zabıta memurları araya girerek olası bir kavgayı önledi.

Başkan Gültak ta  meclis üyelerini sakin olmaları yönünde uyardı.

Nenni “İstiklal Marşı okunmuyor gözümüzün içine baka baka siz bunu gururla izliyorsunuz. Yazıklar olsun size yok öyle bir dünya. İşkembei kübradan atmak yok. Ey CHP’liler şurada seçtiğiniz insanlar İstiklal Marşı okumuyor gözünüze bakarak. Siz bunu yutuyorsunuz” şeklinde sözlerini  sürdürdü.

Gültak ise meclis üyelerinin birbirlerine katlanmayı öğrenmeleri gerektiğini söyledi.  

HDP’li Divan Katibi Gülçin Demir ise “İstiklal Marşı’na saygım sonsuz. Yazarını seviyorum. Fakat siz neden böyle insanlara saldırıyorsunuz. Ben sagıyla dinliyorum. Eminim benim kadar sevmiyor” dişe konuştu.

Mecliste gerginliğin sürmesi üzerine Gültak oturuma önce 5 dakika daha sonra ise saat 14.00’e kadar ara verdi.

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA