16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
SOĞUCAK’TA AĞAÇ KATLİAMI İDDİASI

Mersin’in Toroslar İlçesi’ne bağlı Soğucak ile Bekiralanı Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda bazı ağaçların yol açma ve gençleştirme çalışmaları nedeniyle kesildiği iddia edildi.

 

Tarih : 19 Temmuz 2021 Pazartesi 12:18

Haber Merkezi

Mersin’in Toroslar İlçesi Soğucak Mahallesi ile Bekiralanı Mahallesi arasında kalan ormanlık alandaki bazı ağaçların yol açma çalışmaları sırasında kesilmesi tepki gördü. Gazeteci-Yazar Abdullah Ayan, söz konusu alandaki ağaçların kesilmesini “Mersinli uyan, Soğucak ormanı yok ediliyor” başlığı ile sosyal medya hesabından paylaşarak “Yol açma gerekçesiyle Mersin’in son kalan akciğerleri Soğucak Ormanı katlediliyor. Çalışmayı orman mı belediye mi veya durumdan vazife çıkaran birileri mi yapıyor, bilemem ama bu cinayete dur denmeli” ifadelerini kullandı.

Soğucak Mahalle Muhtarı Yaşar Demir ise bölgedeki ormanlık alan içine Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yol açıldığını bu nedenle yaşlı ağaçları seyreltildiğini söyledi. Ormanın içinde yolun olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Muhtar Demir, “Bekiralanı ile Soğucak alanında 40-50 dönüm ve daha fazla bir alanda bir çalışma yapılıyor olabilir. Orman komple kesilmiyor. Hem orman yolu açılıyor hem seyreltme yapılıyor. Yangın tehlikesine karşı yol açılması gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Yol açma çalışması yaptıkları ve bunu yaparken bazı yaşla ağaçların seyreltildiğini söylediler. Ormanın komple kesilmesi gibi bur durum olsa idi imza toplayım verecektim. Bu konudan Bekiralanı Muhtarınında bilgisi var” şeklinde konuştu.  






Etiketler :  mersin, orman, soğucak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA