Haber Merkezi
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla imzalanan “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında, Mersin Üniversitesi Senato Salonu’nda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, müdürler, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Acı, Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Gedik ile Mersin il ve ilçe ticaret ve sanayi odası temsilcileri katıldı.
İLK ADIM ATILDI
Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, bu iş birliğinin şehre ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, üniversite yönetimi olarak süreci her zaman desteklediklerini ifade etti. Hâlihazırda yürürlükte olan iş birliği protokollerine ek olarak ilçe meslek yüksekokullarında da bu tür iş birliklerinin artırılmasının planlandığını dile getiren Prof. Dr. Yaşar toplantının, sürece yönelik ilk adım olduğunu vurguladı ve katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.
İSTİHDAMI ARTTIRMAK İÇİN ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ise, öğrencilerin istihdamını güçlendirmek amacıyla ortak akıl ve istişare çerçevesinde üniversite-sektör iş birliğinin önemine dikkat çekti. Yükseköğretim Kurulu ile TOBB’un bu hedef doğrultusunda bir araya geldiğini belirten Prof. Dr. Yağcı, bundan sonraki toplantılarda karşılıklı fikir alışverişleriyle somut adımlar atılacağını ifade etti.
Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Acı ise gerçekleştirdiği sunumda; protokolün amaçları, meslek yüksekokulları ve ticaret odaları eşleşmeleri, iş birliğinin kapsamı ve işleyişi, oda/borsaların, üniversitelerin ve meslek yüksekokullarının yükümlülükleri ile burs süreçleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantı, görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Protokol kapsamında; öğrencilerin staj ve uygulama süreçlerinin ilgili oda ve borsa iş birliğiyle yürütülmesi, kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak rehberlik ve mesleki yönlendirme etkinliklerinin düzenlenmesi, MYO’larda yeni atölye ve laboratuvarların kurulması ya da mevcut altyapının iyileştirilmesi ve başarılı öğrencilere burs desteği sağlanması hedefleniyor.