17:20   MERSIN’DE HALK EKMEK ZAMLANDı   17:20   TBMM’DEN, BORÇ YAPıLANDıRMASı ÇAĞRıSı   17:19   SOSYAL HIZMET EMEKÇILERI SORUNLARıN ÇÖZÜM ISTIYOR!   17:19   DOLU HASARı IÇIN TESPIT YAPıLıYOR   17:19   ERDEMLI SU SORUNUNA ÇÖZÜM ISTIYOR!   17:19   MERSIN’DE SU TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI    17:18   MERSIN’DE TURUNÇGIL REKOLTE TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI    17:18   ‘PKK ÜYELIĞI’ IDDIASıYLA YARGıLANAN GÜNDEŞ BERAAT ETTI!   17:18   DSİ’DEN HAYATI UYARı! BOĞULMA RISKI YÜKSEK   17:17   MERSIN’DEKI TURNUVA SPONSORUNU BULDU   14:53   ‘ORMAN YANGıNLARı IÇIN KRITIK ZAMAN ARALıĞıMıZ 30 DAKIKADıR’   11:35   AKKUYU NGS’DE WANO ORA MISYONU TAMAMLANDı   11:28   ‘BU YASA TAM BIR DOĞA TALANıDıR, GEÇIT VERMEYECEĞIZ!’   11:26   TARSUS TSO’DAN TARIHE ıŞıK TUTAN YENI BIR ESER DAHA   11:24   YENI MİY’DE KRIZ BÜYÜYOR   09:37   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   09:33   BOZYAZı’NıN GURURU LGS BIRINCISI ALI CAN ÇELIK    09:27   ÇBK MERSIN GÜÇLÜ ISMINI FENERBAHÇE’YE KAPTıRDı    17:42   MERSIN KONUT SATıŞıNDA ILK 5’TE!   17:39   MILLETVEKILI KOCAMAZ’DAN ZEYTINLIKLER IÇIN ‘ÇED’ TEPKISI  
 
   
 
Mersin’in projesine TÜBİTAK’tan 20 milyon TL destek

MEÜ Girişim Limanı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Çomak’ın hayvancılık alanındaki “Kontrollü Salım Ürün Üretim Kapasitesinin Artırılarak Ürün Kalitesinin İyileştirilmesi” başlıklı proje, 20 milyon TL destek almaya hak kazandı.

 

Tarih : 30 Mayıs 2025 Cuma 17:31

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Çomak'ın projesine KOSGEB desteği geldi.

MEÜ Girişim Limanı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Çomak’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Kontrollü Salım Ürün Üretim Kapasitesinin Artırılarak Ürün Kalitesinin İyileştirilmesi” başlıklı proje, 20 milyon TL destek almaya hak kazandı.

Hayvan sağlığı ürünleri alanında faaliyet gösteren Vittek firması, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı kapsamında üretim hattını modernize ederek üretim kapasitesini iki katına çıkarmaya hazırlanıyor.

 

ÜRETİM SÜRESİ AZALACAK, TASARRUF SAĞLANACAK

Projeyle ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Çomak, "Yeni akışkan yataklı granülasyon teknolojisiyle üretim süresi 8 saatten 2-3 saate inerken, enerji ve iş gücü tasarrufu sağlanacak ve ürün kalitesinde önemli iyileşmeler elde edilecek. Projenin temel amacı, ithalatla karşılanan bolus ürün grubunun yerlileştirilmesi ve bu sayede Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına katkı sağlayarak hayvancılık sektöründeki yerli üretim gücü artırmak. Bu yatırım sadece teknolojik dönüşüm değil, aynı zamanda yerli ve milli üretime olan bağlılığımızın da bir göstergesidir. Hedefimiz sadece kapasiteyi değil, yerli bilgiyi ve insan kaynağını da artırmak.” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA