21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
“AKP TARIM DANIŞMANLARINA ZULMEDİYOR”

Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren danışmanları TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Gökçel, “AKP, tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti veren danışmanlara zulmediyor” dedi.

 

Tarih : 25 Haziran 2021 Cuma 17:45

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren danışmanların yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Danışmanların aldığı ücretlerin düşük olduğunu vurgulayan Gökçel, “AKP tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti veren danışmanlara zulmediyor, danışmanlık hizmeti veren ziraat mühendisi, veteriner ve teknikerleri iki yıldır aynı ücrette köle gibi çalıştırıyor” diye konuştu.

Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren danışmanların ücretlerine 2 yıldır zam yapılmadığını ifade eden Gökçel, “Ücretlere bir kuruş zam yapılmadı. Allah'tan korkunuz, enflasyon iki yıldır almış başını gidiyor, danışmanlara iki yıldır "Aynı ücrete çalışın" diyorsunuz” diye tepki gösterdi. Gökçel, ekonomik krizin dikkate alınmadığını vurgulayarak “Sanki ülkede her şey güllük gülistanlık, enflasyon artmıyor, hayat pahalılığı yok. Size göre danışmanlar aldıkları maaşla paşa gibi geçiniyor, sanki sarayda yaşıyor. Allah'tan korkun, 1.500 liraya ziraat mühendisi, 1.500 liraya veteriner, tekniker çalışır mı?” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN SORUNU AKP İKTİDARIDIR”

CHP’li Gökçel Türkiye’nin farklı illerine yaptıkları ziyaretlerde tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren danışmanlardan gelen talepleri dinlediklerini belirterek, danışmanların “geçinemiyoruz” diyerek yakındıklarını ifade etti. Gökçel, “Diyarbakır'da, Konya'da, Trabzon'da, Edirne'de, Aydın'da, Mersin'de; nereye gitsek danışmanlardan aynı şikâyeti duyuyoruz: "Geçinemiyoruz." Aslında Türkiye'nin sorunu belli, Türkiye'nin sorunu AKP iktidarıdır” diyerek sözlerini noktaladı.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA