21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
ÇİFTÇİDE KURAKLIK ENDİŞESİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’deki üreticileri de kuraklık endişesi sardı. Yenişehir İlçesi Değirmençay ve Uzunkaş Mahallesi’ndeki erik ve şeftali üretimi yapan yaklaşık 1000 üretici Değirmençay Deresinin kuruması nedeniyle zor günler yaşıyor. Değirmençay Mahalle Muhtarı ve Sulama Kooperatif Başkanı Şahin Işık, “Önceden 7-8 günde bahçelerimizi sularken şimdi 19 günde sulayabiliyoruz. Belki hazirandan sonra 40-50 güne çıkacak. Belki sadece ağaçları kurutmamak için su verebileceğiz” dedi.

 

Tarih : 10 Haziran 2021 Perşembe 18:23

Haber Merkezi

 

Türkiye genlinde olduğu gibi Mersin’deki üreticileri de kuraklık endişesi sardı. Yenişehir İlçesi  Değirmençay ve Uzunkaş Mahallesi’ndeki erik ve şeftali üretimi yapan yaklaşık 1000 üretici Değirmençay deresinin kuruması nedeniyle zor günler yaşıyor. Değirmençay Mahalle Muhtarı ve Sulama Kooperatif Başkanı Şahin Işık yaşanan kuraklık nedeniyle üreticileri zor günler beklediğini söyledi.  Şu anda erik ve şeftalide hasat döneminin yaşandığını ifade eden Işık, ürünlerin etkilenmemesi için gecelerini gündüzlerine kattıklarını söyledi.

Değirmençay ve Uzunkaş bölgesinde 10 bin ton şeftali ve erik üretiminin olduğunu hatırlatan Işık, şu anda ihracat için şeftali hasadı yapıldığını kaydetti.

 

“SUYU KONTROL ALTINDA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çiftçinin bu yıl kuraklık nedeniyle büyük endişe yaşadığını vurgulayan Işık, “”Değirmençay Deresi’nde şu anda su yok. Normalde bu derede geçen yıl bu zamanlar saniyede 400-500 metreküp su akardı. Bu sene damla su yok. Derenin bazı bölgeleri sanki 10 yıl kuraklık yaşanmış görüntüsünde. Değirmençay ve Uzunkaş mahallelerinde 1000 tane üretici var. Bizim kooperatifimizin 700’e kayıtlı üyesi var. 300 tanede de kooperatifime kayıtlı olmayan çiftçi var. Büyükşehir Belediyesi yapabileceği kadar bize yardım etti. Şu yapabileceğimiz bütün çalışmaları yaptık. Bundan sonra takibe başlayacağız. Kimse kaçak su kullanmasın diye suyu kontrol altında tutacağız.. Önceden 7-8 günde bahçelerimizi sularken şimdi 19 günde sulayabiliyoruz. Haziran’dan sonra belki 40-50 güne çıkacak. Biz belki de sadece ağacın yaşamsal faaliyetini sürdürebilmesi için su verebileceğiz. Devlet Su İşleri’nden ileriki dönemlerde aynı sorunun yaşanmaması için gölet yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA