13:27   OPET’IN TESISI KARADUVAR’ı TEHDIT MI EDIYOR?   13:22   MERSIN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı   13:21   LÜBNAN’DAKI TAHLIYELER MERSIN’DEN 2 GEMI ILE SÜRECEK   13:18   MERSIN’DE EMNIYET GÜÇLERI TEYAKKUZDA    13:16   AKADEMIDEN FILISTIN’E DESTEK   13:16   MEÜ’DEN BAYKAN IÇIN ANLAMLı TÖREN    10:33   MERSIN POLISI OKULLARDA DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   10:06   EĞLENCE MEKANLARı 3 MILYON 630 BIN TL CEZA UYGULANDı   09:27   MALIYETLER DÜŞECEK, VERIM VE GELIR ARTACAK   09:17   ‘DEVLET, IKTIDAR VE TÜM BAKANLıKLAR ACILEN HAREKETE GEÇMELI’   09:13   BAL’DA FUTBOL HEYECANı BAŞLADı   09:11   KADıNLAR EUROLEAGUE’DE HEYECAN BAŞLıYOR   17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   17:09   ‘OKULLARıMıZıN TEMIZLIĞI VE TADILATıNDA ENGELLERLE KARŞıLAŞıYORUZ’   17:08   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı  
 
   
 
Maliyetler düşecek, verim ve gelir artacak

 

Tarih : 8 Ekim 2024 Salı 09:27

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

22 BİN 950 DEKAR VERİMLİ TARIM ARAZİSİ SULAMA SUYUNA KAVUŞTU

Çalışmaların devam ettiği Mersin Anamur Alaköprü Sulama İnşaatı hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Proje ile mevcut Anamur Sulaması ve Bozyazı Sulaması ana kanallarının üst kotlarında bulunan tarıma uygun alanların sulanması ve mevcut Anamur Sulamasının rehabilitasyonunu amaçlıyoruz.” dedi.

Projenin ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Mersin Anamur Alaköprü Sulaması İkmali kapsamında 69 bin 815 dekar cazibeli, 13 bin 785 dekar pompajlı olmak üzere toplamda 83 bin 600 dekar tarımsal alanın sulaması yapılacaktır. 2024 yılı içerisinde 4 368 m çelik boru, şantiye sahasında hazır hale getirilmiştir. Bugüne kadar CTP, Çelik ve HDPE Boruların % 80'i döşenmiştir.Çalışmaların tamamlandığı kısımlarda kapalı basınçlı sulama sistemini hizmete almaktayız.” dedi.

 

%92’Sİ TAMAMLANAN SULAMA PROJESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Projede %92 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığını belirten Genel Müdür Mehmet Akif Balta;“2024 yılı sonunda sol ana borudaki çalışmaların tamamlanmasıyla; Ören, Ortaköy, Nasreddin, Emirşah, Kızılaliler, Ovabaşı ve Kalınören Mahallelerinin tamamı fiilen sulamaya açılacaktır. Sahadaki ekiplerimiz bu kıymetli projeyi bir an önce tamamlamak ve Mersinli çiftçilerimizin hizmetine sunmak için yoğun bir çaba içerisindeler. Ana boru ve yedek hatlar büyük oranda tamamlanmış durumda. Sanat yapıları ve boru döşeme çalışmaları ise devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

MALİYETLER DÜŞECEK, VERİM VE GELİR ARTACAK

Projenin bölge için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Ülkemizde ‘yerli muz’ denilince akla ilk gelen hiç şüphesiz ki ‘Anamur’. Bununla birlikte ilçede katma değeri yüksek;  avakado, papaya, ananas, pepino ve çilek gibi tropik ürünlerin üretimi de yaygın olarak yapılıyor. Tabi bu ürünlerin üretimi için kullanılan örtü altı üretim tesislerine zarar vermeden çalışmak ve çiftçilerimizin üretimini olumsuz yönde etkilememek için gayret gösteriyoruz. Projelerimizi bu hassasiyetle uyguluyoruz.

Alaköprü Sulama Projesi sayesinde 83 bin 600 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Halihazırda katma değeri yüksek ürünler üreten çiftçimizin birim alandaki işçilik ve enerji maliyeti de düşecek ve daha fazla üretim yapabilecek. Böylece Mersinli çiftçilerimizin geliri artacak.” dedi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA