17:12   ŞEHIR HASTANESI’NDE KAMU KAYNAĞı ISRAFı   17:12   BÜYÜKŞEHIR’DEN ILGINÇ ISTEKLER!   17:11   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   17:11   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   17:10   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   17:10   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   17:09   ‘OKULLARıMıZıN TEMIZLIĞI VE TADILATıNDA ENGELLERLE KARŞıLAŞıYORUZ’   17:08   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı   17:06   YENI MİY’E ILAÇ GIBI 3 PUAN   15:57   ‘MEVCUT EĞITIMDEN MEMNUN MUSUNUZ?’   14:03   ÖĞRENCILERDEN HAYVAN BAKıMEVINE ZIYARET   14:02   AMATÖR SPOR HAFTASı MERSIN’DE BAŞLADı   09:21   JANDARMANDAN UYUŞTURUCU OPERASYONU   09:19   JASAT ARANAN 3 ŞAHSı YAKALADı   17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR  
 
   
 
Büyükşehir’den ilginç istekler!

Mersin Büyükşehir Meclisi, 8 Ekim günü toplanma kararı aldı. Büyükşehir yönetiminin meclisten bazı banka hesapları için ‘haczedilemez’ kararı çıkarma talebi ile “Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapılması”na ilişkin teklifleri dikkat çekti.

 

Tarih : 7 Ekim 2024 Pazartesi 17:12

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, 8 Ekim günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Toplantıda birimlerden gelen 15 ve komisyonlara havale 7 konu gündeme alınacak.

 

KARDEŞ ŞEHİRLER DEĞİŞİYOR

İlk olarak belediyenin 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı ile ilgili konunun görüşüleceği mecliste daha sonra, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Zhuhai Şehri ile kardeş kent ilişkisi kurulması teklifi ele alınacak.

Daha sonra kardeş şehir ilişkilerinden beklenen verim alınamayan Santa Catarina (Brezilya), Sayda (Lübnan), Las Palmas (İspanya), Durban (Güney Afrika), Lin (Çin Halk Cumhuriyeti), Ningbo (Çin Halk Cumhuriyeti ), Rijeka (Hırvatistan), Türkmenbaşı (Türkmenistan), Xiamen (Çin Halk Cumhuriyeti), Zarzis (Tunus) kentleri ile şehirler ile ilişkilerinin sona erdirilmesi ve kardeş şehir Kushimoto ile 31 Temmuz 1994 yılında imzalanan protokolü doğrulayan meclis kararının ve bakanlık onayının bulunamaması nedeniyle, Mersin ve Kushimoto şehirleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için yeniden meclis kararı alınması ile ilgili konunun görüşülmesi gerçekleyecek.

 

YÖNETMELİKLER GÜNCELLENİYOR

Meclis, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2015’de yürürlüğe giren “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2020 yılında yayınlanan “Erişilebilirlik Kılavuzu” ile güncellenmesine ilişkin görüşme ile devam erecek.

Mecliste ayrıca Akdeniz Ülkeleri Ortak Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında 21-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Montpellier şehrinde düzenlenecek olan organizasyona katılım sağlanmasına ilişkin teklif de ele alınacak.

 

5 YENİ FİZYOTERAPİST İÇİN KADRO AÇILIYOR

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik gereğince, 1 adet 1 dereceli Sağlık Memuru (Sözleşmeli Personel) kadrosunun 1 adet 5 dereceli Fizyoterapist kadrosu olarak değiştirilmesine dair de düzenleme yapılacak mecliste,

 

KEÇİ ÜRETİCİLERİNE GES DESTEĞİ

Ayrıca kurulması planlanan Güneş Enerji Santralinin (GES) ve Sulama Tankeri Desteği Projesi kapsamlarında talep sahibi sulama kooperatifi ve Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı yetiştiricilere proje maliyetinin yüzde 50'sinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığınca açılacak hesap numarasına "katkı payı" adı altında yatırılması ile ilgili konu da ele alınacak.

 

OTOBÜSLERDE KAMERA UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Meclis, şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs ve otobüs cinsi taşıtlara kamera ve kayıt cihazı takılması hususunda 01/09/2024 tarihi son olan “Kamera ve Kayıt Cihazı Takılması” uygulamasının 1 yıl süre ile uzatılması ile ilgili konunun görüşülmesi ile sürecek.

Meclis, Akdeniz Belediye Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda; 33 AKC 31 ve 33 AKC 32 plakalı 2008 model BMC Procity marka toplu taşıma araçlarının hibe edilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi ile devam edecek.

Daha sonra toplantıda Metropol Şehirlerinin Dünya Teşkilatı olan ‘Metropolis Küresel Ağı’nca 18-22 Kasım 2024 tarihlerinde Barcelona’da düzenlenecek, “Yerel Yönetimlerin Uluslararasılaşması Diploma Programı”na katılım ile ilgili teklif ele alınacak.

 

BELEDİYEDEN HACZE KARŞI MECLİS KARARI HAZIRLIĞI

Meclisin dikkat çeken gündem maddelerinden biri ise belediyeye ait Vakıflar, Ziraat ve Halkbankası Mersin Şubelerinde açılan ve açılacak olan hesaplarının kamu hizmetlerinde fiilen kullanılması nedeniyle haczedilemez kararı alınması ile ilgili teklif oldu.

 

YÖNETİMDEN PERSONELE KARŞI EMİR VE YASAKLAR UYGULAMA YÖNETMELİĞİ HAMLESİ

Bir başka dikkat çekici madde de sık sık yargıya taşınan skandallarla anılan Büyükşehir Belediye personellerine yönelik, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi” olacak.

 

İMAR DÜZENLEMELERİ

Meclis oturumu, imar düzenleme talepleri ile devam edecek. Bu kapsamda Akdeniz Belediye Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda; Karacailyas Mahallesi 175 ada 2 parselin kamu binası adresi, Karacailyas Mahallesi Toroslar Caddesi, Dış kapı no:4 adresindeki binanın tadil ve onarımının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili konu görüşülecek.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.08.2024 tarih ve 417 sayılı kararı ile onaylanan Efrenk (Müftü) Vadisi Planlama Alanı 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu'na askı ilan süresinde gelen itirazlar ile ilgili konu da imar planı düzenlemesi olarak ele alınacak.

 

LİMAN ARKASINDA KALAN BÖLGEYE İMAR DÜZENLEMESİ

Meclisin komisyonlara havale edilen konular bölümünde ise yine imar düzenlemeleri öne çıkacak. Bu kapsamda en dikkat çekici gündem maddesi; “Mersin Kent Merkezi Doğu Girişi (Liman Arka Bölgesi) 1/5 bin Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı” ile ilgili teklif olacak. Halen İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesinde komisyonlardan gelen karar mecliste oylanacak.

 

ANAMUR’UN İTİRAZLARI GÜNDEMDE

Daha sonra Anamur 1. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen itirazlar, Yenişehir İlçesi, Çiftlik Mahallesi, 368 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile komisyonların kararları, Mezitli İlçesi, Kuyuluk Mahallesi, 12608, 12609 ve 12610 adalara ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili komisyonları ve Tarsus İlçesi, Yenice-Atalar Mahallesi, 426 ada 1 parsel ile 427 ada 1 ve 2 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili komisyonların kararları ele alınacak.

 

TOROSLAR’DA KAPSAMLI İMAR DÜZENLEMESİ

Mecliste ayrıca Toroslar İlçesi 2. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu kapsamında bulunan “Sosyal Tesis Alanı”, “Kültürel Tesis Alanı”, “Resmi Kurum Alanı (Emniyet Hizmet Alanı)”, “Belediye Hizmet Alanı (İtfaiye Hizmet Alanı)” ve “Açık Spor Tesisi Alanı” olarak planlı alanlara ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi de görüşülecek.

Meclisin son gündem maddesi ise Tarsus İlçesi, Mithatpaşa Mahallesi, 2724 ada 1 ve 2 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi olacak.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA