15:57   ‘MEVCUT EĞITIMDEN MEMNUN MUSUNUZ?’   15:34   AKP İNSAN HAKLARı BAŞKANLıĞıNDAN FILISTIN’E DESTEK   14:32   ‘TARSUS’UN GELECEĞI IÇIN ÖNEMLI BIR ADıM’   14:03   ÖĞRENCILERDEN HAYVAN BAKıMEVINE ZIYARET   14:02   AMATÖR SPOR HAFTASı MERSIN’DE BAŞLADı   11:13   ‘MTSO MERSIN’IN BUGÜNÜ, GELECEĞIDIR’   11:12   ‘YENI PAZARLARDA STRATEJIK TICARET ORTAĞı OLMAYı HEDEFLIYORUZ’   09:57   MERSIN POLISI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI 14 SAHSı GÖZALTıNA ALDı   09:51   YENI MİY’E ILAÇ GIBI 3 PUAN   09:21   JANDARMANDAN UYUŞTURUCU OPERASYONU   09:19   JASAT ARANAN 3 ŞAHSı YAKALADı   17:11   TOROSLAR’DA 41 KÖYÜN KADERI YINE DEĞIŞIYOR!   17:10   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   17:10   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   17:09   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   17:09   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   17:08   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   17:06   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI  
 
   
 
Amatör Spor Haftası Mersin’de başladı

Mersin’de 07-11 Ekim Amatör Spor Haftası Kortej Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile Mersin’de başladı.

 

Tarih : 7 Ekim 2024 Pazartesi 14:02

Haber Merkezi

 

Gençlik ve Spor Bakanlığınca ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında 81 ilde farklı etkinliklerle kutlanan Amatör Spor Haftası coşkusu başladı.

Mersin İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Millet Bahçe önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşü ve ardından Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından İl Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına bırakılması ile başladı.

 

DERECE YAPAN SPORCU VE ANTRENÖRLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, “Bu yıl 07-11 Ekim tarihleri arasında kutlayacağımız ‘Amatör Spor Haftası’ millet bahçesi önünden, Kortej halinde Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Göksun Öz ile birlikte, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve tüm spor camiasının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptık. Yine hafta boyunca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte düzenleyeceğimiz etkinlikler çerçevesinde; spor paneli ve 8 farklı branşta spor müsabakaları ile düzenleyeceğimiz “Yılın Enleri” ödül töreninde ilimizi, ülkemizi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil etmiş, derece yapmış sporcularımıza ve antrenörlerimize ödül vereceğiz. Bu ödül töreni ile Amatör Spor Haftası'nı sonlandıracağız." dedi.

 

“SPORU HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLARAK GÖRMELİYİZ”

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti, “Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından iş birliği ile düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri, insanların her yaşta spor yapabilmesi için düzenli fiziksel aktivitelerin teşvik edilmesi ve yeni sporcuların spora kazandırılması amacıyla bu yıl 07-11 Ekim tarihleri arasında çelenk sunma töreniyle 81 ilimizde aynı anda başlatmış bulunuyoruz.

Bilindiği gibi kişiyi; fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren-değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisi de spordur. Sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir.

Spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa spor olgusunu hayatımızın bir parçası yapmak, sizleri günümüz hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır.

 

“3’TEN 83’E HERKESİ SPORLA BULUŞTURUYORUZ”

Bu kapsamda; 3’ten 83’e herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlayarak, yetenekli sporcuları ödüllendirmek, gençlerin spora olan ilgisini artırmak tek gayemiz. Bunu sağlamak için de sporun diğer unsurları olan kulüplerimize İl Müdürlüğü olarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunmanın gerekliliğine inanıyor ve bu yardımları sürdürmeye de devam ediyoruz. 

Unutmayalım ki, bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette en büyük hedefimiz olmalıdır. Bu hedefe ulaşma adına da sizleri, hafta boyunca İl Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Amatör Spor Haftası etkinliklerine katılmaya ve spor yapmaya davet ediyoruz.

Amatör olunmadan yıldız ya da profesyonel olunmayacağını bir kez daha hatırlatarak, etkinliğimizin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür ediyor, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 07-11 Ekim Amatör Spor Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Güreş ve Karate sporcularının gösterilerinin ardından yapılan toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA