21:51   MUT’TAKI BIR FIRMANıN ÜRETIMINDE NATAMISIN TESPIT EDILDI   21:50   KADıNLAR: ‘ÖFKELIYIZ, ISYANDAYıZ’   21:49   AKKUYU NÜKLEER’DE BIR AŞAMA DAHA GERIDE KALDı   21:49   TOROSLAR’DA DIP KÖŞE TEMIZLIK DEVAM EDIYOR   21:48   MERSIN MARINA’DA CANLı RESIM PERFORMANSı   21:48   MERSIN’DEN SAĞLıK IÇIN YÜRÜYÜŞ   21:46   SILIFKE TAM GAZ YOLA DEVAM   21:45   MSK EKIBI, YUKATEL’I 75-65 MAĞLUP ETTI   21:45   TARSUSLU PERILER EVINDE EMLAK KONUT’A YENILDI   21:44   TARSUS’TA 3.KLEOPATRA BISIKLET FESTIVALI COŞKUSU YAŞANDı   16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI  
 
   
 
Mut’taki bir firmanın üretiminde natamisin tespit edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde Mersin’de Mut ilçesindeki bir tespit ile yer aldı. Bir firmanın ürünlerinde natamisin tespit edildi.

 

Tarih : 5 Ekim 2024 Cumartesi 21:51

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Bu listede taklit ve tağşiş yapılan ürünler, firmalar firmaların bulunduğu iller ve ürünlere katılan zararlı maddeler açıklanıyor. Bu doğrultuda Bakanlık, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesini yayınlamaya ve yaptığı denetimler sonucunda elde ettiği bulgularla yenilerini eklemeye devam ediyor.

Listede pul bibere boya kullanılmasından, lahmacuna at eti ve tas kebaba domuz eti karıştırılmasına kadar halkın sağlığını tehdit eden tüm firmalar teşhir ediliyor.

 

BİTKİSEL YAĞDA BİTKİSEL ÜRÜN YOK

Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk listede yer aldı.

 

BOZULMUŞ VE DEĞİŞTİRİLMİŞ ÜRÜN SAYISI ARTIYOR

Bu kapsamda şimdiye kadar kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 66 farklı ürün tespit edildi. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı da 35 artışla 498'e yükseldi.

 

LAHMACUNA AT ETİ, TAS KEBABA DOMUZ ETİ…

Listede pul bibere boya kullanılmasından, lahmacuna at eti ve tas kebaba domuz eti karıştırılmasına kadar halkın sağlığını tehdit eden tüm firmalar teşhir ediliyor.

Taklit ürünlerin il ve ilçelerine göre dağılımında ilaç etken maddesine ilişkin; Kocaeli’nin Derince ilçesi, İzmit, İstanbul’un Esenyurt ve Bursa’nın Yıldırım ilçesinde tespitlerde bulunuldu.

 

GIDADA KULLANIMINA İZİN VERİLMEYEN BOYA TESPİTİ

Gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespiti ise Gaziantep’in İslahiye ve Şehitkamil, İstanbul’un Avcılar, Aydın’ın Köşk ve Didim, Kilis’in Musabeyli, İzmir’in Konak ve Kemalpaşa, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ve Onikişubat, Ankara’nın Yenimahalle, Sakarya’nın Erenler ilçelerinde oldu.

 

DOMUZ ETİ

Denetimlerde domuz eti; Antalya’nın Kepez ilçesinde tespitinde bulunuldu.

 

NATAMİSİN TESPİTİ

Natamisin tespitine ise Konya’nın Akşehir, Balıkesir’de Altıeylül, Manisa’da Soma, Tokat’ın Turhal ve Mersin’in Mut ilçelerinde rastlandı.

 

İLAÇ ETKEN MADDE TESPİTİ

İlaç etken maddesi tespiti ise İstanbul’un Çatalca, Kartal ve Ataşehir, İzmir’in Gaziemir ve Sakarya’da Erenler ilçelerinde gerçekleşti.

 

TEK TIRNAKLI ETİ TESPİTİ

 

Tek tırnaklı eti tespitinde ise Adana’nın Seyhan, Çukurova ve Yüreğir, Antalya’nın Kepez ve Sakarya’nın Adapazarı, Hendek, Sapanca ve Akyazı ilçelerinde oldu.

 

HACMEN ALKOL DÜŞÜKLÜĞÜ TESPİTİ

Hacmen alkol düşüklüğü tespiti Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, Gıdada kullanımına izin verilmeyen alkol tespiti ise yine Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde görüldü.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA