16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
Mersin altyapısına dış destek

Yabancı desteklerle İLBANK Mersin’de 3 proje ile altyapıya destek verecek. MESKİ tarafından yürütülecek projelerle seçili ilçelerin içme suyu ve atık su altyapıları yenilenecek. Ani nüfus artışı ve kuraklık tehlikesiyle birlikte artan altyapı ihtiyaçlarına çözüm sunulacak.

 

Tarih : 3 Ekim 2024 Perşembe 16:35

Haber Merkezi

 

Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından finanse edilen İLBANK tarafından yürütülen Belediye Hizmetleri Projesi ile güney, doğu ve güneydoğu bölgelerinde bulunan 8 ilde, 19 altyapı ve inşaat projesi hayata geçiriliyor, yerel yönetimlerin hizmet kapasiteleri geliştiriliyor.

 

277 MİLYON AVROLUK DEV YATIRIM

Belediye Hizmetleri Projesi kapsamında seçili il ve ilçelerde, ani nüfus artışı sonucunda yetersiz kalan ve 6 Şubat depremlerinden zarar gören altyapılar yenileniyor, iyileştiriliyor.  AB ve AFD tarafından finanse edilen, İLBANK tarafından yürütülen proje, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa'da uygulanıyor.  Toplamda 277 milyon avro tutarındaki proje bütçesinin 214 milyon avrosu AB hibesi ve 63 milyon avrosu AFD kredisi olarak sağlanıyor.

 

8 İLDE 19 PROJE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Birbiri ardına hayata geçirilen 19 inşaat ve altyapı projesi ile içme suyu ve atık su altyapıları yenileniyor, yağmur suyu altyapıları döşeniyor, katı atık ve geri dönüşüm tesisleri inşa ediliyor. Yerel yönetimlerin işlevsel kapasitelerini güçlendirmek için teknik yardımlar sağlanıyor. Bu projelerle, uygulama bölgelerinde su, yağmur suyu ve atık yönetimi altyapılarının uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilmesi, iklim direncinin artırılması, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve doğal kaynakların korunması hedefleniyor. Projeler tamamlandığında, milyonlarca insanın yaşamı olumlu yönde değişmiş olacak.

 

MERSİN’DE ÜÇ PROJE UYGULANACAK

Belediye Hizmetleri Projesi kapsamında Mersin’de üç proje hayata geçirilecek. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından yürütülecek projelerle seçili ilçelerin içme suyu ve atık su altyapıları yenilenecek. Ani nüfus artışı ve kuraklık tehlikesiyle birlikte artan altyapı ihtiyaçlarına çözüm sunulacak. 

 

MEZİTLİ’YE ULUSLARARASI STANDARTLARDA İÇME SUYU

“Mezitli (Mersin) İçme Suyu Şebekesi İnşaatı İşi" ile ilçenin içme suyu şebeke hattı yenilenecek ve bir mevcut deponun bağlantısı yapılacak. Yenilenen borular, su sızıntılarını önleyerek su kayıplarını azaltacak. Yeni su depoları ve isale hattı da inşa edilecek. Böylece temiz su, kaynağından musluklara taşınacak; Mezitli halkı uluslararası standartlarda temiz suya daha kolay ulaşacak. Bu adımlar, su kaynaklarının korunmasına ve iklim değişikliği etkileriyle mücadeleye katkı sunacak.

 

ATIK SU ALTYAPILARI DA YENİLENİYOR

"Mersin Akdeniz İlçesi Toroslar-Kazanlı ve Homurlu Mahallesi Kanalizasyon Projesi Yapım İşi" ile bazı konumlarında kanalizasyon hattı bulunmayan bu bölgelere yeni kanalizasyon hattı inşa edilecek. Modern bir altyapı ile mahalle sakinlerinin daha sağlıklı bir çevrede yaşamaları desteklenecek. Kentte iklim değişikliğinin etkileriyle mücadeleye katkı sağlanacak.

"Mersin Erdemli İlçesi Tömük - Arpaçbahşiş Mahallesi Kanalizasyon, Atık Su Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi" kapsamında, yeni kanalizasyon şebeke hatları inşa edilecek. Proje ile atık suyun mevzuatlara uygun ve arıtılmış olarak deşarj edilmesi sağlanacak ve bölgenin biyoçeşitliliğin korunması desteklenecek.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA