16:45   SAĞLıK OCAĞıNDA KORKU DOLU ANLAR!   16:45   BABASıNıN ODAYA KILITLEDIĞI EHLINAZ NASıL ÖLDÜ?   16:45   7 YıL ÖNCE KATLEDILEN FERAY ŞAHIN ANıLDı   16:44   OPERASYONLARDA ARANAN 164 ŞAHıS YAKALANDı   16:44   EĞITIMDEN TASARRUF OLMAZ!   16:44   ALZHEIMERE DIKKAT!   16:40   KıRMıZı LACIVERTLILER GALIBIYETI UNUTTU   11:51   AKDENIZ’DEN MERSINLILERE, KÜLTÜR FESTIVALI DAVETI   11:47   GAZILER ZIYARET EDILDI   10:17   MERSIN SPOR FINALDE   09:33   PEYGAMBER SEVGISI MEYDANLARı DOLDURDU   09:32   ATAŞ TARSUS’TA INCELEMELERDE BULUNDU   09:30   KARDEŞ ŞEHIR ALMANYA HASSLOCH’TAN SILIFKE’YE ZIYARET   09:29   VATANDAŞLAR YAŞANıLABILIR BIR MEZITLI IÇIN HAREKETE GEÇIYOR   16:24   CHP’DE PARTI ILE BELEDIYELER AYRıLıYOR!   16:23   AKP MERSIN’DE DEĞIŞIM BAŞLADı   16:23   MERSIN’DEKI FABRIKALAR İÇIN SORU ÖNERGESI   16:22   MAHKEMEDEN TARTıŞMALı KARAR!   16:20   AKKUYU NGS REAKTÖRLERININ GÜÇ ÜNITELERI DENIZ SUYU SıCAKLıĞıNA GÖRE UYARLANABILIR   16:19   MIMAR VE MÜHENDISLER SORUNLARıNA ÇÖZÜM ISTIYOR  
 
   
 
Alzheimere dikkat!

Bu yılı ‘alzheimer olmama yılı’ ilan eden Mersin Alzheimer Derneği, 21 Eylül ‘Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’nde bir dizi etkinliğe imza attı. Sergi açılışı ve uzmanların sunumlarıyla yapılan etkinliklerde, yerel yönetimlere de önemli mesajlar verildi.

 

Tarih : 20 Eylül 2024 Cuma 16:44

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 18 yıldan buyana sürdürdüğü toplumsal farkındalık ve hasta yakınlarına destek odaklı çalışmalar ile ilklere imza atan Mersin Alzheimer Derneği, 21 Eylül ’Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’nde bir dizi etkinliğe imza attı.

Farkındalık yaratmak adına düzenlenen organizasyon kapsamında Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’nde ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) sergi ve uzmanlarla buluşma etkinliklerine imza atıldı.

 

UNUTULMAZ ANILARI TAŞIYAN FOTOĞRAFLAR İŞLEMELİ DOKUNUŞLARLA YENİDEN YARATILDI

“Anılar Çiçek Açtı” başlıklı sergide “Fotoğrafa Nakış” tekniği ile Mersin ve Tarsus’un tarihi ve kültürel eserleri işlenmiş, anıların nasıl sanatla yaşatılabileceğini gösteren etkileyici bir çalışma Mersinlilerle buluştu. 60’ı aşkın eserin yer aldığı sergide; unutulmaz anıları taşıyan fotoğraflar işlemeli dokunuşlarla yeniden yaratıldı, kaybolan anıların değerine dikkat çekiyor. Derneğin Tarsus Melekleri Gönüllü Grubunun özgün projesi olan sergiye, fotoğrafa nakış sanatçısı Yeşim Pektok #şehrinbelleği koleksiyonundan iki eserle katkı sağladı.

 

“BU YIL, ALZHEİMER OLMAMA YILI”

MTSO Sanat Galerisinde gerçekleşen sergi açılışına ilgi yoğun oldu. Sergi açılışı öncesi Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, öncelikle bu yılı alzheimer olmama yılı ilan ettiklerini söyleyerek, “Yaş alan beyinde neler değişir?” başlıklı bir sunum yaptı.

Daha sonra etkinlikte Dr. Esin Esen Delibaş, “Yaş alan vücutta neler değişir?”, Dr. Nil Dinçer, “Yaş alan evde neler değişir?” ve Dr. Feyza Özdemir de “Yaş alan bireye yaklaşımda neler değişir?” başlıklı sunumlar yaptılar. 

Sunumların ardından gerçekleştirilen sergi açılışı ile organizasyon sona erdi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA