16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
Öğrencilere fidan hediye edildi

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 09:23

Haber Merkezi

 

Mersin Erdemli’de “Bir Öğrenci, Bir Fidan” projesi kapsamında okula yeni başlayan 3 bin öğrenciye geri dönüşümle elde edilen kompostlarda yetiştirilen fidanlar hediye edildi. Proje ile hem doğaya hem de geri dönüşümün önemine dikkat çekildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü başta tarımsal atıklar olmak üzere bitkisel atıkları topluyor, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kompost tesisinde kompos haline getiriyor.

Erdemli Belediyesi Kompost Geri Dönüşüm Tesisi’nde bitkisel atıkları gübre haline getiren ekipler, kompostları doğaya yeniden kazandırıyor. Kompostlardan elde edilen gübrelerle hayat bulan yüzlerce fidanı, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara okula yeni başlayan minik öğrencilere tek tek dağıttı.

Daha temiz bir çevre ve yaşanabilir bir Erdemli için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Bugün birinci sınıflarımıza fidan dağıtımını gerçekleştirdik. İlçemizdeki kendi bünyemizdeki Park ve Bahçeler’in atıklarından ürettiğimiz fidanları çocuklarımıza dağıttık. İnşallah onlarda aileleriyle birlikte dikecek ve bakacaklar. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme bizim için her şeye bedel. Onlarla bir arada olduğumuz için de çok mutluyuz. Yaklaşık 3 bin öğrencimize bu fidanlarımızı dağıttık. İnşallah bu projelerimiz de ilerleyen zamanlarda artarak devam edecek” diye konuştu.

Hediye edilen fidanları bahçelerine ekeceğini ifade eden Nazlı Kaya, “ Bunu anneannemin yayladaki bahçesine dikeceğiz, sonrasında bu büyüyecek kocaman olacak” diye konuştu.

Fidan hediyesi aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Buse Kılıç, “ Fidan için çok teşekkür ediyorum, çok mutluyum. Fidanı da bahçemize dikeceğim ve büyüteceğim” diye konuştu. Öte yandan fidan dağıtımı tüm öğrencilere yapıldı.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA