16:33   AYDıNCıK’TAN BALıK ÇIFTLIKLERINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI   16:33   KORUCUK KÖYÜNDE MERMER OCAĞıNA GEÇIT YOK!   16:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKAN URALOĞLU’NA ŞAKIRPAŞA TEPKISI   16:32   HAVALIMANıNA YENI IÇ HAT SEFERLERI GELIYOR   16:32   ANAMUR’DAN KıBRıS’A 12 AY YÜK VE YOLCU TAŞıMACıLıĞı   16:31   EVCI MAHALLESININ YOLLARı SOĞUK ASFALTLA KAPLANıYOR   16:31   ‘LISELI GENÇLER, KENDI ÜRETTIKLERI DETERJAN MALZEMELERIYLE PARK TEMIZLIĞI YAPTı’   16:30   ‘MUHTEŞEM GATSBY’ BALESI IZLEYICIYLE BULUŞACAK   16:30   İLAÇLARı USULSÜZ SATAN 19 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:29   YENI MİY’DE UMUTLAR TAZELENDI   14:16   HALK BANKASı’NDAN MESİAD’A ZIYARET   14:10   MERSIN ESOB DISIPLIN KURULU TOPLANDı   12:03   KAMU SPOR OYUNLARıNA MERSIN DAMGA VURDU   09:35   19 ILDE BILIŞIM SUÇLARıNA OPERASYON YAPıLDı   09:31   KITAP FUARı BU YıL BU FESTIVAL GIBI OLACAK   09:29   SILIFKE KAZANMAYı SEVDI   16:38   CHP’LI BOLTAÇ’A TARSUS’A HIZMET ÇAĞRıSı   16:35   İŞÇI, EMEKLIDEN TÜİK PROTESTOSU    16:35   MERSIN ALTYAPıSıNA DıŞ DESTEK    16:35   MERSIN ESOB YÖNETIM KURULU TOPLANDı  
 
   
 
CHP’li Yılmaz’dan sahipsiz hayvanlarla ilgili teklife tepki

CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, AKP’nin sokağa terk edilen köpeklerin yaşamı üzerinden siyasi rant elde etmeye çalıştığına işaret ederek, “Ülkeyi her alanda krize sürükleyen, yıllardır çözüm üretmeyen, denetlemeyen AKP şimdi de masum canlar üzerinden siyasi rant elde etme peşinde” dedi.

 

Tarih : 14 Temmuz 2024 Pazar 00:51

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, AKP'nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu köpek katliamını da içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

AKP’nin sıkıştığı her dönemde gündem değiştirmek için masum sokak hayvanları üzerinden gündem değiştirme çabasını anımsatan Başkan Yılmaz, “Emekli, memur, asgari ücretli, çiftçi ‘geçinemiyorum’ diye bağırırken; AKP bir kez daha gündem değiştirme peşinde. Ülkemizi her alanda krize sürükleyen AKP şimdi de masum canlar üzerinden rant elde etme peşinde” dedi.

 

AKP FATURAYI MASUM CANLARA KESMEK İSTİYOR

Mevcut yasanın uygulanmadığını anımsatan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “AKP’nin 22 yıllık iktidarında, Hayvanları Koruma Kanunu uygulanmadı. Kısırlaştırma, aşılama yapılmadı. Yasaya uymayanlar cezalandırılmadı. Devlet ve sermaye ortaklığıyla hayvan üretimi ve satışı yasaklanmadı.  Hayvanları terk edenlere ceza verilmedi. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeyen AKP bu kez de faturayı masum canlara kesmek istiyor.”

 

“HAYVANLARIN CANLARI ÜZERİNDEN TOPLUMU AYRIŞTIRMAYIN”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasından örnek veren Başkan Yılmaz, “Mersin’de mevcut barınak iyileştirildi. Sokaktaki canları kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Mersin’de hayata geçirilen başarılı çalışmaya rağmen sorumluluğu tek başına belediyelere yüklemek çözüm olmuyor. Tüm Türkiye genelinde kısırlaştırma kampanyası hayata geçirilmelidir. Aksi halde sorun uzun vadede çözülemez. Hayvanseverler yıllardır, ‘Kısırlaştır aşılat yerinde yaşat’ çağrısı yapıyor. Bu çağrıya kulak verin. Masum hayvanların canları üzerinden toplumu ayrıştırmayın” dedi.

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA