16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
Antik kente yapılan binanın bir bölümü kaldırıldı

Mersin Anamur’da Anemurium Antik Kenti’nin çevre düzenlemesini üstlenen firmanın, Roma ve Bizans yapıları arasına beton bina inşa etmesi, tartışma konusu oldu. Çevre örgütleri, kurul kararını hatırlatarak dava açamaya hazırlanırken antik kentine yapılan beton yapının bir kısmı tepkiler üzerine söküldü.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 16:11

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur ilçesinde Türkiye’nin 4’üncü büyük antik kenti olarak bilinen Anemurium’a beton dökülerek inşa edilen iki katlı binalar, çevre platformları, sivil toplum kuruluşları ve bölge sakinlerini harekete geçirdi.

Çevre örgütleri, kurul kararını hatırlatarak dava açamaya hazırlanırken antik kentine yapılan beton yapının bir kısmı tepkiler üzerine söküldü.

Yöre sakinleri kente gelen Tuba İnşaat işçilerinin yapının üst kısmını söküp götürdüğünü bildirerek, kalan temelin ise branda ile kapatıldığını açıkladı.

Kurul onayının olmadığı ve kazı başkanının bu beton yapıya izin verdiği ise hâlâ iddialar arasında.

Öte yandan konuyla ilgili önceki CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada ise “Anamur antik kentinde yapılan beton yapı, edindiğimiz bilgilere göre onaylı ve ruhsatlı değil. Kaçaktır. Mücadelemiz devam edecek. Yapılan arkeolojik çalışmaları her zaman destekliyoruz ama Anamur’a tarihimize zarar veren her türlü yapının da karşısındayız” ifadelerine yer verildi.

 

NE OLMUŞTU?

Konya Selçuklu Üniversitesi’nden Mehmet Tekocak başkanlığındaki bir ekip tarafından kazıları yapılan Anemurium Antik Kenti, çevre düzenleme çalışmaları gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda ziyarete kapatıldı. Ardından 1’inci derece sit alanı olan antik kentte, yüklenici firma Tuba İnşaat tarafından çalışmalar başlatıldı.

Palestra, Nekropol Kilisesi, Hazine Kilisesi, büyük hamam, halk hamamı, küçük hamam, odeon ve su kemerlerinin bulunduğu antik sahaya, firma tarafından inşa edilen iki katlı beton yapılar tepkilere neden oldu.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA