16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
“Her zaman yeni olanı yapmaya gayret edin”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Mersin, Tarsus, Çağ ve Toros Üniversiteleri işbirliğinde 14 Mart – 7 Haziran günleri arasında düzenlenen Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler için Sertifika Töreni düzenlendi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 16:12

Haber Merkezi

 

Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika Törenine MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven ve AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan da katıldı. Çakır ve Erkan’ın tecrübe paylaşımıyla başlayan etkinlik kursiyerlerin merak ettiği sorularının yanıtlanması sonrası dağıtılan sertifikalar ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Törenin açılışında konuşan Özgüven, dış ticaret sektörünün Türkiye’nin stratejik öneminin artmasıyla yoğun ilgi gören iş alanları arasına girdiğini söyledi. Programı bu noktadan hareketle hazırladıklarını kaydeden Özgüven, “Ancak dış ticaret programlarının açılması ve eğitiminin sürdürülmesi kadar sektörün ihtiyaç duyduğu, dış ticaretin alt bölümlerinde uzmanlık gerektiren alanlarda kalifiye eleman yetiştirilmesi de son derece önemli” dedi. Sözlerini eğitimlerin içeriği hakkında verdiği bilgilerle sürdüren Özgüven, başarı gösteren kursiyerleri tebrik etti.

 

“HER ZAMAN YENİ OLANI YAPMAYA GAYRET EDİN”

Kursiyerlerle tecrübelerini paylaşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, iş hayatına nasıl başladığını özetlemesi sonrası ilk etapta meraklı olmalarını, çok araştırmalarını, iyi gözlem yapmalarını, karşılaştıkları her olumsuzluktan ders çıkarıp yapılan hataları pozitife çevirme yollarını araştırmalarını söyledi. Dış ticaretin ekonomi açısından önemine dikkat çekerek mutlaka yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Çakır, “Türkiye sınırlı. Dünyaya açılmalısınız.  Network oluşturmaya bugünden başlayın. Dünyaya açılarak hem ülkenize döviz kazandırıyorsunuz hem de bir dünya vatandaşı oluyorsunuz” ifadelerini kullandı. Mutlaka hedef olması gerektiğini kaydeden Çakır, bu hedefe ulaşmak için pes etmemek ve çok çalışmak gerektiğini vurguladı. “Tüm tedbirleri almanıza rağmen başarısız olduğunuz dönemler de olacaktır. Önemli olan ders çıkarmanız. Yılmadan devam edebilmeniz” diyen Çakır, mutlaka verilen devlet desteklerini takip etmeleri, fuarlara katılmalarını, dünyadaki gelişmeleri takip etmelerini, markalaşmak için çalışmaları, iki yol varsa herkesin yaptığı yerine farklı olan yolu tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Hangi meslekte olursa olsun insan ilişkilerine çok dikkat edilmesi gerektiğini de kaydeden Çakır, iyi ilişkilerin kişileri her zaman öne çıkardığını ifade etti.

Ardından programa ilişkin değerlendirme yapan Çakır, ilk kez dört üniversite işbirliğinde ortak eğitim programı düzenlendiğini hatırlatıp üniversitelerle sektörlerin işbirliğini artırarak devam ettireceklerini ifade edip, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

“ARAŞTIRMACI OLMALISINIZ”

Bürokrat kökenli olduğunu belirterek sözlerine başlayan AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan, “Dış ticaretle ilgilendiğiniz için çok araştırmanız gerekiyor. Ticaret yapacağınız ülkeleri çok iyi tanımalısınız. O ülkelerin kendi firmalarıyla çalışmak sizi daha doğru yollara sevk edecektir. Çalışmalarınızı güvene dayalı sürdürmek yerine mutlaka sözleşmelere başvurmalısınız. Avukatla çalışmak gerekiyor. Bunlar çok masraflı görünse de aslında değil. Sonrasında yaşanan sıkıntılar daha masraflı olabiliyor.”

Mutlaka hedef ülkenin ticari ataşeleriyle iletişimde olunması gerektiğine de dikkat çeken Erkan, her zaman en doğru bilgilerin ataşeliklerden alınabileceğini söyledi. “Devlet yardımlarını es geçmeyin, her alanda ciddi yardımlar olabiliyor” diyen Erkan, AKİB, MTSO gibi kurumlarla da dirsek temasının hiçbir zaman koparılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA