16:35   DURDURUN BU PROJEYI!   16:34   AKKUYU YÖNETIMINDE YOLSUZLUK BITMIYOR!   16:13   TATILCILERE AKDENIZ’DEKI TÜRK ADASıNA DAVET    16:13   ‘DOĞRUDAN YABANCı YATıRıMA DA ZARAR VEREBILIR’   16:12   “HER ZAMAN YENI OLANı YAPMAYA GAYRET EDIN”   16:12   MERSIN UNESCO YOLUNDA   16:11   ANTIK KENTE YAPıLAN BINANıN BIR BÖLÜMÜ KALDıRıLDı   16:11   MERSINLI YÜZÜCÜDEN AVRUPA DERECESI   15:56   “HERKESIN SOSYALLEŞTIĞI ALANLAR OLUŞTURACAĞıZ”   13:15   TOPLUMDA KADıNLARıN YAŞADıĞı SORUNLAR ELE ALıNDı   13:13   ÖNCEKI DÖNEM BAKANLıĞA YAPıLAN TAHSIS IŞLEMI MECLIS’IN OYBIRLIĞI KARARıYLA IPTAL EDILDI   12:11   İKLIM DEĞIŞIKLIĞINE UYUM, MERSIN TSO’NUN STRATEJIK ODAĞı   10:07   UYUŞTURUCU TICARETI YAPAN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   09:56   UYUŞTURUCU YETIŞTIREN ŞÜPHELI YAKALANDı   09:04   29 ILDE FETÖ’YE OPERASYON YAPıLDı    15:25   SINAN ATEŞ DAVASıNDA MERSIN DETAYı!   15:24   AKKUYU’NUN ÜST DÜZEY YÖNETICISI RÜŞVETTEN TUTUKLANDı   15:24   EMEKLIDEN TÜİK TEPKISI   15:23   EMEKÇILER TÜİK’E TEPKI IÇIN SOKAĞA INDI   15:23   SEDIR BALı ARıCıLARA UMUT OLDU  
 
   
 
Pehlivan, İrfan Ataş’ı ziyaret etti

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünü ve Yangın Yönetim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 10:58

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünü ve Yangın Yönetim Merkezini ziyaret etti. Vali Pehlivan, toplantı öncesi Mersin’e yeni atanan ve görevine başlayan Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş’ı ziyaret etti görevinde başarılar diledi.

Bölge Müdürü, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan, il genelinde yürütülen ormancılık faaliyetleri, alanda yürütülen çalışmalar, orman yangınları ile mücadele başta olmak üzere çeşitli konular hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Pehlivan toplantıda, Mersin Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş’tan orman yangınlarını önlemeye ilişkin yürütülen çalışmalar, risk teşkil eden bölgelerin ve orman varlıklarının takibi, zenginleştirme çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

 

PEHLİVAN YANGIN YÖNETİM MERKEZİNİ İNCELEDİ

Toplantı sonrasında ormanlarda çıkabilecek yangınların izleme ve takip çalışmalarının yapıldığı, anlık bilgilerin paylaşıldığı ve gerekli koordinasyonun sağlandığı Yangın Yönetim Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan; “Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklık değerleri çok yüksek seyrediyor. Buna bağlı olarak orman yangını çıkma riski artıyor. Ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangınlara karşı korumak amacıyla 14 Haziran 2024 tarihinde bir genel emir yayınladık. Bu emirde yer alan tedbirlerin uygulanması ve takibinin yapılması yangınların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir.“ dedi.

 

ORMANLIK ALANLARA GİRİŞLER YASAKLANDI

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74’üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9 ve 66’ncı maddeleri uyarınca Mersin ili sınırları içerisinde ki ormanlık alanlara girişler 15 Haziran-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yasaklandı.

Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklandı.

 

BİTKİ ÖRTÜSÜ YAKMAK YASAKLANDI

Orman Kanunu’nun 31 ve 32’nci maddeleri kapsamında olan mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahallelerde anız ve bağ bahçe dallarının yakılması, orman alanında orman emvali (köylüsüne) üretimi yapanların anız ve benzeri bitki örtüsü yakması yasaklandı.

 

YANGIN RİSKİNE KARŞI TÜM ÖNLEMLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Ormanlık alanlara yakın olan tesislerde ve sanayi kuruluşlarında üretim faaliyeti nedeniyle ortaya çıkabilecek yangın riskine karşı tüm önlemler gözden geçirilecek.

Enerji nakil hatlarının yapımı, bakımı ve onarımı ile ormanlardaki enerji nakil hatları altında ve yakınında bulunan her türlü inşaat çalışmaları, bu hatların arıza ve bakım çalışmalarını yapan (TEDAŞ ve TEİAŞ) ekiplerin dikkatli olmaları ve her türlü tedbirleri almaları gerekmektedir. Tüm belediyelerin, orman yangınlarının önlenmesiyle ilgili kendi sorumluluk alanlarında gerekli önlemleri alarak, iş makinesi ve personel desteği sağlayacaklardır. Muhtarlıklar, kolluk kuvvetleri, orman teşkilatı ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışacaklar.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA