16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
Doç. Dr. Arzu Seçer’in projesine TÜBİTAK desteği

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 12:53

Haber Merkezi

 

Yürütücülüğünü Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arzu Seçer'in yaptığı “TR 62 (Adana ve Mersin) Bölgesi’nde Kırsal Turizmin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanmasında Paydaş Katkısı” başlıklı proje TÜBİTAK ‘Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı – BİNBİRÇABA’ kapsamında 18 ay süreyle desteklenmeye hak kazandı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof Dr. İsmail Yağcı’nın danışmanlığını yaptığı projede, Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emine İkikat Tümer, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Türkten ve Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Ziraat Mühendisi Dr. Baran Yaşar araştırmacı olarak yer alıyor. Projede bursiyer olarak ikişer doktora ve yüksek lisans öğrencisi de yer alacak.

Kırsal kalkınmanın önemli araçlarından birisi olan kırsal turizm faaliyetlerinin TR62 Bölgesi’nde iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve aksaklıkların giderilmesine yönelik stratejilerin belirlenmesinde çeşitli kurum ve kuruluşların çabalarına akademik olarak katkıda bulunmayı amaçlayan proje ile bölgede kırsal turizm sektörünü geliştirme olanaklarının, kırsal turizm faaliyetlerine katılan ve destekleyen tüm paydaşlarla beraber ortaya konulması hedefleniyor. Projede ayrıca yeni araştırmacıların yetiştirilmesi, farklı üniversiteler arasında iş birliğinin oluşturulması ve bilimsel yayınların yapılması da planlanıyor.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA