16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
Mersin’de Dinler Buluşması etkinliği gerçekleştirildi

Mersin’de Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen ‘Dinler Buluşması’ etkinliğinde, Müslüman, Hıristiyan din adamları vatandaşlarla bir araya gelerek, bayramlaştı.

 

Tarih : 19 Haziran 2024 Çarşamba 17:03

Mersin'de 1930'lu yılların sonunda kurulan Şehir Mezarlığı, Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi inancına mensup vatandaşların yan yana defnedilmesi nedeniyle birliktelik kültürünün önemli sembolü haline geldi. Dönemin Belediye Başkanı Mithat Toroğlu tarafından dünyada ırk ve inanç ayrımcılığının zirve yaptığı zamanlarda 1938 yılında açılan Şehir Mezarlığı, kentin birlikte yaşama kültürünün sembolü haline geldi. Her yıl bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan mezarlık, Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi vatandaşların kabrine ev sahipliği yapıyor. Hoşgörü mezarlığında her yıl Kurban Bayramının ilk günü din adamlarının katılımıyla dinlerin buluşması töreni yapılıyor.

Bu yıl 26’ıncısı düzenlenen tören ise bayramın 3'üncü günü gerçekleştirildi.  Programa; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç, Mersin Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Üyesı Vahap Kokulu, Müslüman ve Hristiyan dünyası temsilcileri ile birlikte çok sayıda Mersinli katıldı.

Kilise müziği ve ney dinletilerinin yer aldığı programda, Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu ile birlikte Mevlana Kültür ve Sanat Derneği üyeleri ilahi söyledi. Etkinlikte; Mersin İl Müftülüğünü temsilen Hz. Osman Cami İmam Hatibi Vehbi Saygılı, Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Dedesi Erdoğan Sevim, Katolik Kilisesi Pederi Roshan Corderio Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Coşkun Teymur, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Buluşmada Dinler Buluşması’nın yaratıcı ismi Lina Nasif adına da sevenleri konuşma yaptı.

 

 “LİNA NASİF; BU COĞRAFYAYI, VATANINI, BAYRAĞINI VE ANADOLU’YU ÇOK SEVEN BİRİYDİ”

Lina Nasif’in cesur, aydın, hümanist ve Mersin sevdalısı biri olduğunu dile getiren Mersin Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Üyesı Vahap Kokulu, “O Mersin’i sevdiği kadar, bu coğrafyayı, vatanını bayrağını, Anadolu’yu çok seviyordu ve bu vatana her insanın barış ve sevgi içerisinde yaşaması için yoğun emekler verdi. Sevgili Lina’nın 26 yıl önce ülkemizde ve dünyada eşsiz bir semavi dinler mensupları olarak başlattığı bu tören, onun bizlerden ayrılmış olmasına rağmen durdurulmadan sürdürülmesinde büyük bir vefa duygusu ile üstlenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e ve her kademedeki mesai arkadaşlarına takdir ve şükranlarımı arz ediyorum. Lina Nasif, her din ve mezhebin yüceliğine inanan ve buna saygı duymuş bir kardeşimizdir” dedi.

Gerçek sevginin araya uzun yıllar girse bile değişmeyeceğini vurgulayan Kokulu, “Yıllar geçer, mevsimler değişir belki araya kocaman bir hayat girer ama yüreklerden taşan sevgiler hiç değişmez. Bizler, bu kentte yaşayan insanlar olarak tüm dünyaya semavi dinlerin kardeşliğini çeşitli vesilelerle kanıtlamış iyi niyetli, barışsever, sevgi dolu insanlarız” diyerek sözlerini noktaladı.

Törenin ardından din adamları dualar okuyarak, vatandaşlarla bayramlaştı.

 






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA