16:55   CHP’NIN DIYANET IPTALI MECLISI GERDI   16:54   ÇEVRE MÜHENDISLERI VALIYE GITTI   16:50   TUNCER HALKLA BIR ARAYA GELIYOR   16:50   SEKTÖR YOĞUN TALEP ALıYOR   16:49   ORTAOKUL ÖĞRENCILERI IÇIN ILK KEZ ‘ZANAAT OKULU’ AÇıLACAK   16:47   JANDARMADAN GÖÇMEN KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON   16:47   MERSINLI RABIA BALKAN 2.’SI OLDU   16:46   EMNIYET MÜDÜRÜNDEN MILLI EĞITIME ZIYARET   15:18   BAŞKAN YıLDıZ SPOR VE MESIRE ALANLARıNı INCELEDI   13:11   YÜZLERCE POŞET ÇÖP VE ATıK TOPLANıP SAHILDEN UZAKLAŞTıRıLDı   13:09   ÇUKUROVA MERSIN EUROLEAGUE’DE   10:54   VALI PEHLIVAN’DAN KÖYLERE ÇıKARMA   10:44   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    09:08   13 ILDE DÜZENLENEN ‘SIBERGÖZ-50’ OPERASYONU YAPıLDı   16:58   KARACAILYAS’TAN SANAYIYE ‘ZEHIR’ TEPKISI!   16:57   MERSIN’DE DIYANET’E ORMANLıK ALANDA YER TAHSISI   16:56   MERSIN’E SÖZ VERILEN YATıRıMLAR NEDEN BITMIYOR?   16:56   TOKİ IŞÇILERI KAZANDı   16:55   MERSIN’DE 50 BIN IŞSIZE GEREKIRSE TEK TEK EĞITIM VERILECEK!   16:49   ‘HUZUR VE GÜVENI BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ’  
 
   
 
eTwinnig Projesine Mersin damgası

eTwinning Okul Etiketi kriterlerine uygun bulunan 280 okul sayısı ile Türkiye ve Avrupa 1. si olan olan Mersin’de, “eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni düzenlendi.

 

Tarih : 13 Haziran 2024 Perşembe 16:16

Haber Merkezi

 

Mersin’de Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) bünyesinde Ulusal Destek Servisi ve Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “eTwinning Okul Etiketi Belge Takdim Töreni düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, e-Twinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Etkinlik Yöneticileri Dr. Hülya Bal ve Tarık Kaya, eTwinning İl Koordinatörü Bircan Keleş, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

MERSİN, 46 ÜLKEYİ GERİDE BIRAKTI

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda eTwinning tanıtım videosunu izlenmesinin ardından Vali Pehlivan yapmış olduğu konuşmasında; “Kıymetli öğretmenlerimiz, bugün sizler Mersin ilimizi sadece ülke düzeyinde değil bu sisteme dahil 46 ülke arasında 1. konuma getirdiniz. Sizleri yürekten kutluyor ve yürekten alkışlıyorum.

Bu projelerin hazırlanması ve uygulanmasının arkasında, ‘sadece nicelik değil nitelik; ağ oluşturmak değil bağ oluşturmak, yarışmak değil paylaşmak’ anlayışı bulunmaktadır. Her şeyden önce ölçme, değerlendirme anlamında rakamların da elbette bir manası, bir değeri olduğunu kabul ediyoruz. Bununla birlikte, hep zikretmeye çalıştığımız ve ideal olarak ortaya koyduğumuz kalite, idrak, süreklilik, sürdürülebilirlik nicelikten ziyade nitelik odaklı çalışmayla mümkündür.

2005 yılında Avrupa Birliği sistemi içerisinde dahil edilen, 2009 yılından itibaren de ülkemizde etkin bir şekilde uygulanmaya başlanan özellikle de internetin artık mesafeleri ortadan kaldırdığı bir ortamda, fiziken bir araya gelme imkânı bulunmadığında internet üzerinden bir etkileşim oluşturma gayesiyle yürütülmekte olan bu projelerde, niteliğin de önemsenmesi elbette ki daha kalıcı ve kabul edilebilir başarılı neticeler elde edilmesini sağlamaktadır.” Dedi.

 

933 OKUL ETWİNNİNG OKUL ETİKETİ ALMAYA HAK KAZANDI

 46 ülkede binlerce okulun, milyonlarca öğretmen ve öğrencinin bu sisteme dahil olduğunu belirten Vali Pehlivan konuşmasının devamında; “Son değerlendirmede toplamda 933 okul eTwinning Okul Etiketi almaya hak kazanmış. Bunların 511’i ülkemizde ve ülkemizdeki okullar içerisinde 280 okulun Mersin'imizde olması ve Mersin’imizin bu sayede en ön sırada, birincilik konumunda yer alması hepimizi gururlandırıyor.

 

HEM TECRÜBE KAZANIYOR HEM BAĞ KURUYORLAR

Bu tür projeler uyguladığınızda hepiniz ayrı ayrı, çeşitli tecrübeler elde ediyorsunuz. Bu ağlar sayesinde bağlar oluşturuyorsunuz. Bu projeleri önemsiyoruz. Her şeyden önce müfredat dahilinde yerine getirdiğiniz görev ve sorumluluklarımız var. Bununla birlikte dünyayı takip etmek, özellikle kendi iştigal ettiğimiz konularda Avrupa'nın, dünyanın, dünyadaki bütün ülkelerin ne düşünüyor, neyi konuşuyor, ne geliştiriyor, ne üretiyor bakmak lazım. Bunu yaparken de internet gibi elimizde çok işlevsel ve uygulanabilir bir imkandan faydalanarak fikirleri projelere dönüştürmek sadece bununla da kalmayıp bu projeleri işimize, görev alanlarımıza, okullarımızda eğitim öğretim almakta olan öğrencilerimize yansıtmak gerekmektedir.

 

MERSİN BİR EĞİTİM ŞEHRİ

Kentin; sanayi, tarım, lojistik, ticaret, turizmin yanında bir eğitim şehri olduğunu dile getiren Vali Pehlivan; “Bunu da sizler sayesinde, sizlerin gayreti, emeği sayesinde rahatlıkla ifade edebiliyoruz. Değerli öğretmenlerim bundan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.

En başından bugüne kadar bu projelerin fikir ve proje bazında hazırlanmasında ve hayata geçmesinde emeği olan başta siz saygıdeğer öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim öğretim hizmetlerindeki bütün paydaşlarımıza ve destek olan kim varsa katkılarından, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığınız bu hizmetler, ürettiğiniz bu projeler sadece görev yaptığınız okula değil bütün İlimize de önemli katkılar sağlamıştır, sağlamaktadır ve inanıyorum ki bundan sonra da bu katkılar artarak devam edecektir. Bu ve benzeri konularda her zaman devletimiz adına, valiliğimiz adına, yanınızda olduğumuzu da içtenlikle ifade etmek isterim.” dedi.

 

“SİZİN BAŞARINIZ NESİLLERİN BAŞARISI OLACAK, NESİLLERİN BAŞARISI ÜLKEMİZİN BAŞARISI OLACAK”

Vali Pehlivan sözlerinin sonunda; “Eğitim öğretim hizmetlerinde çok daha iyi noktalara kıymetli öğretmenlerimiz sayesinde ulaşacağımızı gerek okul ziyaretlerimizde gerekse bugün olduğu gibi bir araya geldiğimiz faaliyetler vesilesiyle söylüyorum. Sizin başarınız nesillerin başarısı olacak, nesillerin başarısı ülkemizin başarısı olacaktır. Ülkemiz tarih boyunca olduğu gibi uluslararası arenada ülkeler liginde yıldızı her geçen gün çok daha parlayacak, çok daha başarılı olacaktır. Bu duygularla yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, ailelerinizle birlikte huzurlu, mutlu, sağlıklı günlerde, sağlıklı yarınlarda nice güzel bayramlara erişmenizi temenni ediyorum. Bir eğitim öğretim sezonunun daha sonuna geliyoruz. Şimdiden iyi tatiller diliyorum. Bugüne kadar vermiş olduğumuz hizmetlerden dolayı hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum, gelecekteki çalışmalarınız için başarılar temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

280 OKUL SAYISI İLE TÜRKİYE VE AVRUPA BİRİNCİSİ OLDU

Programda; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Etkinlik Yöneticisi Dr. Hülya Bal, eTwinning İl Koordinatörü Bircan Keleş de birer konuşma gerçekleştirdi.

eTwinning Okul Etiketi konularında; Paylaşımlı Liderlik, İş Birliği, Değişim Öncüsü Olarak Öğrenciler, Diğer Okullar İçin Model Olma, Kapsayıcı ve Yenilikçi Öğrenme Kurumları kriterlerine uygun bulunan Mersin, 280 okul sayısı ile Türkiye ve Avrupa 1. si oldu ve “eTwinning Okul Etiketi” ile ödüllendirildi.

Konuşmaların ardından, “eTwinning Okul Etiketi Belgesi”ni almaya hak kazanan öğretmen ve okul yöneticileri belge ve ödüllerini Vali Ali Hamza Pehlivan’ın elinden aldı.






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA